vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O să fie greu, dar nu imposibil!

Primul meci din finala Cupei EHF nu s-a încheiat tocmai bine pentru echipa craioveană. Fetele lui Burcea s-au întors din Norvegia cu un handicap de patru goluri, care va trebui recuperat în meciul retur, de la Craiova, pentru a câștiga primul trofeu european din istoria clubului.

SCM Craiova a pierdut sâmbătă pe terenul lui Vipers Kristiansand cu 26-22, după ce la pauză diferența a fost doar de două goluri în favoarea norvegiencelor, 12-10. Deși au abordat partida cu încredere, în speranța unui rezultat favorabil care să le ajute mai mult în retur, craiovencele nu au făcut față presiunii puse de echipa nordică în finalul meciului. Până în minutul 50 al partidei, SCM Craiova se ținuse aproape de adversare, însă gazdele au forțat în ultimele minute ale jocului și au obținut ceea ce și-au dorit, un avantaj important înainte de partida decisivă din Bănie. Formația olteană mai are încă șanse la câștigarea trofeului, dar pentru asta trebuie să facă un meci retur impecabil, fără greșeli.

Bogdan Burcea, antrenorul fetelor de la SCM Craiova, a refulat la finalul jocului din Norvegia, acuzând un arbitraj slab pentru nivelul unei finale, care a viciat într-o oarecare măsură rezultatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Maniera de arbitraj nu s-a ridicat la nivelul unei finale. De fapt, maniera a fost dezastruoasă. Cei care se băteau cu pumnii în piept, că ei apară handbalul românesc. N-am cerut nimic niciodată, mi-am văzut mereu de drumul meu și am vrut doar ca echipa mea să fie judecată corect pe teren. Când au văzut atâtea nedreptăți, un joc lipsit de fair-play din partea norvegiencelor, fetele au cedat psihic. Mai avem o șansă, dar azi (n.r. – sâmbătă) puteam pleca învingători, dacă eram arbitrați corect. Returul va fi deschis, dar trebuie să marcăm minimum 26 de goluri, după care să fim exacți mai ales pe atac. Avem 9 greșeli tehnice, dar nu uitați că în unele faze pur și simplu ne-au luat mingea din mână. Trebuie să gestionăm bine și apărarea ca să putem să ne bucurăm la final de trofeu”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul lui SCM Craiova.

Returul dintre SCM Craiova și Vipers Kristiansand va avea loc vineri, 11 mai, de la ora 19.30, în Sala Polivalentă din Bănie.

Cristina Florianu: „Nu cred că asta e diferență dintre Vipers și noi”

Jucătoarea de la SCM Craiova este de părere că cele patru goluri pe care norvegiencele le dețin înainte de returul finale sunt o diferență care nu arată realitatea și crede în revenirea echipei sale la Craiova.

„Nu cred că aceasta este diferența dintre noi și ele. Am ratat trei lovituri de la 7 metri, am avut și alte ocazii, din păcate am comis greșeli pe atac, am avut și foarte multe pase greșite. Nu a fost o seară tocmai bună și de aceea suntem supărate, dar nu ne predăm! Ne vom juca șansa până la capăt, mai ales că ne dorim ca acasă, în fața unui public senzațional, să trecem peste aceste patru goluri și să luăm trofeul. În handbal 4 sau 5 goluri nu contează mult. Este o diferență care se poate întoarce. Noi ne vom juca șansa până la capăt, nu ne vom da la o parte, mai ales că nu vrem să ratăm o astfel de șansă”, a spus Cristina Florianu-Zamfir.

Sursăfoto: facebook.com/SCMCraiovaHandbalOficial/

Politica