joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înfrângere la Cluj: locul 3, în pericol!

Eșec dramatic al CSU în partida din Gruia. Cu penalty ratat în prelungirile meciului, de Gustavo. În ultimele 2 runde, oltenii trebuie să-și apere ultima poziție a podiumului în fața celor de la Astra și Viitorul.

 

CFR Cluj – CSU Craiova 1-0

A marcat: Camora 75

Policlinica Buna Vestire Craiova

stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, spectatori: 4.000.

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Hoban (62 Ioniţă), Culio – Deac, Ţucudean (62 Omrani), Mailat (73 Costache). Antrenor: Dan Petrescu.

CSU Craiova: L. Popescu – Screciu (46 Popov), Kelic, Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Andre Santos (68 Gustavo) – Băluţă, Mitriţă (80 Glavina). Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti)

Eliminat: Boli 83

 

CSU Craiova nu a lăsat loc de speculații. Și-a apărat corect șansele împotriva celor de la CFR Cluj. Mangia a trimis echipa bună, însă nici aceasta nu a putut să încurce trupa lui Dan Petrescu. Camora a marcat golul de 3 puncte, într-un meci în care oltenii au avut cea mai mare șansă în prelungiri, când Gustavo a ratat de la punctul cu var. Astfel, oltenii au pierdut meciul și, în plus, jucătorii au evoluat până la epuizare deși îi așteaptă două meciuri extrem de importante: cu Botoșani, în Cupă, și cu FCSB, în campionat.

Devis Mangia: „Important pentru mine e că am dat totul pe teren, că am făcut un meci bun și meritam alt rezultat. Dar nu prea avem noroc la penalty-uri, probabil am fi avut mai multe puncte dacă nu ratam atâtea penalty-uri. Nu pot să-mi cert jucătorii pentru așa ceva. Am discuții cu jucătorii doar când greșesc din punct de vedere tactic. Se poate întâmpla oricărui jucător. E normal să fiu puțin nervos la final, pentru că meritam un alt rezultat. Primul pe listă era Mitriță pentru a executa, dar nu era pe teren. Apoi jucătorii au decis între ei, care se simțea mai sigur pe el. Vom da totul cu FCSB, așa cum am făcut-o și azi. Și nu vreau să mai aud discutându-se despre așa ceva, e vorba de respect”. 

 

Hristo Zlatinski: „Eu am luat vina asupra mea, pentru că eu trebuia să bat penaltiul! I-am pasat responsabilitatea lui Gustavo și deci este vina mea, am greșit! Gustavo a mai marcat de la 11 metri. Dar, regula este că după Mitriță eu sunt primul care execută. A fost responsabilitatea mea și am greșit. Nu ne interesează cine se bate la campionat, noi ne luptăm pentru locul trei. O echipă mare trebuie să joace și cu presiune. E vina noastră, a tuturor”.

Gustavo: „Am pierdut, dar trebuie să ținem capul sus, pentru că am jucat bine. Când am executat penaltiul Camora era aproape de mine și nu știu de ce arbitrul nu a dictat repetarea loviturii. Cred că portarul m-a studiat, poate că a știut unde șutez și a fost acolo, a apărat. Se întâmplă”.

 

Nicușor Bancu: „E frustrant, am ratat în minutul 91, și la Mediaș ni s-a întâmplat la fel. A fost un meci închis, cu puține ocazii. Au fost mulți nervi, multă dezamăgire, dacă egalam eram mulțumiți, nu am venit aici să pierdem. Gustavo e principalul executant, Zlati l-a întrebat dacă vrea să bată, el a acceptat, poate și dacă bătea Zlati rata și el. Principalele noastre obiective sunt locul 3 și Cupa. Sperăm să ne calificăm în finală, mai ales că am făcut un rezultat foarte bun acasă, apoi meciul cu Steaua, sperăm ca stadionul să fie arhiplin și să spargem gheața. Va fi infern pentru FCSB. De atâția ani nu am reușit să câștigăm cu ei, sperăm ca de data aceasta să învingem”.

 

Liga 1 – play-off – etapa 8

FC Viitorul – Astra Giurgiu    1-1

CFR Cluj – CSU Craiova        1-0

Poli Iași – FCSB (luni, ora 20:45)

Clasament

  1. CFR Cluj 8 3        5        0        9-6    44
  2. FCSB 7 4        3        0        12-5  43
  3. CSU Craiova 8 2        3        3        35
  4. Astra Giurgiu 8 3        2        3        9-8    33
  5. FC Viitorul 8 2        4        2        12-10 32
  6. Poli Iași 7 0        1        6        3-16  21

Politica