miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reprezentanții IPJ Olt vor sensuri giratorii în toate intersecţiile de pe DN 65

Reprezentanţii IPJ Olt spun că au făcut demersuri pentru amenajarea de intersecţii cu sens giratoriu în toate intersecţiile de pe drumul naţional DN 65. Până în prezent, doar la Găneasa se circulă astfel.
Adjunctul IPJ Olt, comisarul şef Cristian Bădiţă, a declarat că sensuri giratorii s-ar impune şi la Bobiceşti, Valea Mare, Jitaru sau Optaşi.
„Ne-am fi dorit ca în toate intersecţiile cu drumul naţional DN 65 să fie montate astfel de sensuri giratorii: Bobiceşti, Valea Mare, Jitaru, Optaşi. Am făcut solicitări în acest sens”, a declarat Bădiţă.
El a adăugat că şi montarea de separatoare de sens a dus la scăderea numărului evenimentelor rutier.
„Am considerat că pe drumul naţional DN 65 este cel mai ridicat nivel de victimizare. Din acest motiv am şi solicitat şi am găsit şi disponibilitatea reprezentanţilor SDN de a da curs solicitării noastre şi de a monta aceste separatoare. În funcţie de evoluţia situaţiei operative, dacă vor apărea şi alte puncte critice, automat vom face solicitări în acest sens către administratorul drumului şi cu siguranţă că vom găsi disponibilitate. Deocamdată, nu se impune în alte puncte”, a declarat Bădiţă.
La rândul său, şeful SPR Olt, inspectorul principal Cristian Tiţa, a afirmat că separatoarele de sens au dus la evitarea unor tragedii.
„În urma montării acelor separatoare de sens, nu am mai înregistrat evenimente rutiere grave, în acele zone. De exemplu, în această perioadă a anului trecut, am avut câteva tragedii în zona Pădurea Sarului. În prezent, aceste separatoare s-au dovedit a fi foarte eficiente şi nu am mai înregistrat evenimente rutiere grave”, a afirmat acesta.

Politica