marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Începe procesul șoferului care a accidentat o fetiță și pe tatăl ei, în Brazda lui Novac, și a fugit

Judecătoria Craiova a hotărât că poate începe procesul craioveanul care, pe 20 ianuarie, a accidentat un bărbat de 37 de ani şi pe fetiţa lui, de 1 an şi 10 luni, pe trecerea de pietoni, apoi a fugit. El a fost prins abia pe 6 februarie, și va fi judecat alături de cei trei bărbaţi care l-au ajutat să-şi dezmembreze maşina cu care a comis fapta, un Mercedes Benz, pentru a şterge urmele. În acest moment craioveanul este în arest la domiciliu, amicii săi fiind sub control judiciar.

Reamintim că, pe 6 februarie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj anunța că s-a reușit identificarea şoferului, Ionuţ Cristian Manea, de 33 de ani, din Craiova, şi a altor trei persoane care au favorizat şi tăinuit fapta de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, în cazul accidentului petrecut în seara zilei de 20 ianuarie a.c., în cartierul craiovean Brazda lui Novac, când o fetiță de 1 an și 10 luni, împreună cu tatăl ei, au fost accidentați pe trecerea de pietoni de un șofer care a fugit.

În baza mandatelor emise de instanţă, pe 6 februarie a.c., polițiștii au făcut 11 percheziţii la imobilele în care locuiesc cei patru, dar şi în alte locaţii din municipiului Craiova, comuna Leu şi comuna Cârcea. În urma descinderilor, au fost găsite şi ridicate mai multe părţi componente ale autoturismului implicat în eveniment, un Mercedes Benz.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Ionuţ Cristian Manea, Călin Laurenţiu Pop, de 45 ani, din Craiova, Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, şi Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, cei patru fiind reţinuţi pentru 24 de ore, şi introduşi în arestul IPJ Dolj.

Pe 7 februarie a.c. au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului fugar, Ionuţ Cristian Manea şi a lui Mădălin Floricel, în timp ce Laurenţiu Călin Pop a fost plasat în arest la domiciliu pe o durată de 30 de zile, iar Marius Vasile a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, la contestaţie, Tribunalul Dolj l-a plasat şi pe Mădălin Floricel în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și, la începutul lunii martie, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Cristian Ionuţ Manea, de 33 de ani, din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia; a lui Laurenţiu Călin Pop, de 45 ani, din Craiova şi Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, (ambii aflaţi în stare de arest la domiciliu), pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, şi a lui Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, (aflat sub control judiciar), pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Procurorii au reţinut că „pe 20.01.2018, în jurul orei 20.20, inculpatul Manea Cristian Ionuţ a condus autoturismul marca Mercedes Benz pe bulevardul Decebal din municipiul Craiova şi a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală gravă a unei minore în vârstă de 1 an şi 10 luni, cât şi a tatălui acesteia, pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal, după care a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Ulterior, în data de 23.01.2018, inculpaţii Pop Laurenţiu Călin şi Floricel Mădălin, împreună cu Manea Cristian Ionuţ, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în cauză şi tragerii la răspundere penală a acestuia din urmă, au apelat la numitul Vasile Toma Marius, iar împreună cu acesta, care, deşi cunoştea că autoturismul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, la domiciliul lui Pop Laurenţiu Călin, au procedat la distrugerea prin tăiere a autoturismului marca Mercedes Benz”.
Dosarul a fost analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, iar vineri, instanța a dispus începerea procesului: „Respinge excepţiile invocate de către inculpatul Manea Cristian Ionuţ, ca neîntemeiate. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 723/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova prin care au fost trimişi în judecată: 1. inculpatul MANEA CRISTIAN-IONUŢ, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de „Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”. 2. inculpatul POP LAURENŢIU-CĂLIN, în stare de arest la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunii de „Favorizarea făptuitorului”. 3. inculpatul FLORICEL MĂDĂLIN, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunii de „Favorizarea făptuitorului”, 4. inculpatul VASILE TOMA-MARIUS, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de „Tăinuire”. Dispune începerea judecăţii cauzei înregistrată pe rolul Judecătoriei Craiova la data de 02 martie 2018, privind pe inculpaţii Manea Cristian-Ionuţ, Pop Laurenţiu-Călin, Floricel Mădălin şi Vasile Toma-Marius. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 20 aprilie 2018”, se arată în hotărârea instanței.

 

Politica