joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fermierii din Olt, vizitați de oficiali de la Ministerul Agriculturi

Fermierii din sudul judeţului Olt au fost vizitaţi, duminică, de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, prefectul Silviu Neacşu şi directorul Direcţiei de Agricultură, Dragoş Drăghicescu. „Cel mai important lucru este să nu pierdem contactul cu fermierii”, spune reprezentantul Guvernului.

Oficialii au avut întâlniri cu fermierii pentru a vedea stadiul implementării Programului „Tomata”, dar şi în ce măsură culturile agricole au fost afectate de precipitaţiile abundente, din ultima vreme.

Avem în vedere starea culturilor pentru că ştiţi că au fost probleme, în ultima vreme, cu precipitaţiile. Totodată, vrem să verificăm stadiul Programului «Tomata» pentru că Oltul contează, suprefeţele cultivate şi beneficiarii fiind printre primele în ţară, dacă programul este aşa cum ne-am înţeles la început, să vedem ce zic şi oamenii. Verificăm şi obiectivele de investiţii pe irigat, plus că ştiţi bine că avem un program şi vom avea pentru prima dată în acest an puncte de lansare, astfel încât fermierii să fie protejaţi de grindină. Cel mai important lucru este să nu pierdem contactul cu fermierii. De aici, plecăm la Teleorman cu aceleaşi obiective”, a declarat Daniel Botănoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Guvernului au urmărit şi stadiul culturilor agricole, clasice dar şi inovatoare.

Chiar acum suntem cu un fermier tânăr şi un extraordinar prieten, Ştefan Stănescu, care-mi arată un grâu foarte bun şi năut, o cultură pierdută din vedere, dar Oltul a ajuns să aibă cea mai mare suprafaţă cultivată cu năut din ţară, 1.100 de hectare, 700 hectare fiind doar ale sale”, a mai afirmat Botănoiu.

Delegaţia oficială a mers la Rotunda, Grădinile, Cilieni şi în zona Corabia.

Foto de la el

Politica