Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Începe al doilea proces al lui Andrei Lazăr, fiu de judecătoare, în Dolj

Publicat

pe

Magistrații de la Judecătoria Craiova au dispus, ieri, începerea procesului „beizadelei” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, în care este acuzat că, alături de craioveanul Alin Andrei Nicolae, zis Impresie, au provocat un scandal într-un local din Craiova, în luna decembrie. Cei doi vor fi judecați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Lazăr mai are un dosar în curs de judecare la această instanță, iar pe 1 februarie a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de pușcărie, astfel că este în penitenciar. Și complicele său este încarcerat, întrucât i s-a menținut arestarea preventivă.

Reamintim că, Andrei Lazăr şi Alin Andrei Nicolae, zis Impresie, au fost arestaţi preventiv, luni, 29 ianuarie a.c.. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj anunțau atunci că cei doi au încălcat condiţiile controlului judiciar sub care fuseseră plasaţi în urma unui incident în care au fost implicaţi în decembrie anul trecut şi care a avut loc la un bar din zona centrală a Craiovei. Lazăr avea la el atunci un cuțit.„Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Dolj i-au depistat și reținut pe L. ANDREI, 30 de ani, din Cârcea, Dolj și pe N. ANDREI ALIN, 32 de ani, din Craiova, persoane care fac obiectul mandatelor de arestare preventivă emise de Tribunalul Dolj. Cei doi se aflau sub control judiciar de la data de 09.01.2018, având de respectat mai multe condiții dispuse de instanța de judecată. În urma monitorizării efectuată de polițiști din cadrul SIC – IPJ Dolj, cu privire la modul de îndeplinire a obligațiilor aferente controlului judiciar, s-a stabilit că cele două persoane au încălcat obligațiile, aspecte care au fost aduse la cunoștința instanței de judecată. În baza documentației prezentate de polițiști, Tribunalul Dolj a dispus schimbarea măsurii controlului judiciar în arest preventiv”, au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj. „Cei doi au fost implicați într-o altercație spontană, produsă pe fondul consumului de alcool, într-un local din municipiul Craiova, în cursul lunii decembrie 2017”, au mai transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și i-au trimis în judecată pe cei doi: „În fapt, s-a reținut că, inculpatul Lazăr Andrei, în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2017, într-un local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public aducând atingere demnității persoanelor prezente și, totodată, a purtat în holul de la intrarea în localul respectiv un cuțit pe care l-a scos la vedere. Inculpatul Nicolae Andrei Alin, în noaptea de 14 spre 15 decembrie, în același local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public, aducând atingere demnității persoanelor prezente”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dosarul s-a înregistrat pe 22 februarie la Judecătoria Craiova, iar pe 23 februarie instanța a menținut măsura arestării preventive a inculpaților, chiar dacă Lazăr este deja în executarea unei pedepse privative de libertate.

Dosarul a fost analizat în camera preliminară, iar ieri judecătorii au dispus începerea procesului, respingând toate excepțiile invocate de inculpați. „Respinge cererile şi excepţiile formulate/invocate de către inculpaţii Lazăr Andrei şi Nicolae Andrei Alin, ca nefondate. Respinge cererile şi excepţiile formulate de către numiţii Lazăr Sorin Niculae şi Lazăr Daniela Liliana, ca inadmisibile. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 9940/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova prin care au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv: – inculpatul Lazăr Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, și inculpatul Nicolae Andrei Alin, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei înregistrată pe rolul Judecătoriei Craiova la data de 22 februarie 2018, privind pe Lazăr Andrei şi Nicolae Andrei Alin. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 18 aprilie 2018”, se arată în hotărârea instanței. În plus, Tribunalul Dolj a decis ca ambii inculpați să rămână în spatele gratiilor, după ce Judecătoria Craiova hotărâse să-l plaseze pe Impresie sub control judiciar.

Cei doi scandalagii au fost implicați, de-a lungul timpului, în mai multe conflicte cu violență, ajungând în fața instanței. Impresie a fost și după gratii, pentru vătămare corporală gravă și ultraj, în timp ce Andrei Lazăr a fost condamnat definitiv, pe 1 februarie, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere și mai are un proces, tot la Judecătoria Craiova, pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani.

© 2022. Toate drepturile rezervate.