Conecteaza-te cu noi

Actualitate

„Sănătatea – darul cel mai de preţ”, concurs pentru elevii olteni

Publicat

pe

Ediţia a șaptea a concursului judeţean „Sănătatea – darul cel mai de preţ”, organizat de Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Slatina, sub coordonarea ISJ Olt şi în parteneriat cu alte şapte instituţii de învăţământ din judeţ, s-a desfăşurat, marţi.

Coordonatorii concursului înscris în Calendarul activităţilor educative judeţene 2017- 2018 au fost Mihaela Dicu şi Adela Vărzaru, profesori la Grădinița cu program prelungit nr. 2

Concursul dedicat Zilei Mondiale a Sănătăţii s-a desfăşurat pe 17 aprilie, între ora 10.00 şi ora 11.00, simultan în toate unităţile partenere. Competiţia a constat în rezolvarea unor fişe de lucru aparţinând domeniului „Om şi Societate” şi a cuprins sarcini ce vizau alimentaţia sănătoasă, igiena, sportul şi ecologia. Fişele de lucru au fost diferenţiate ca dificultate pe cele două nivele de vârstă: nivelul 3-5 ani, respectiv 5-6 ani.

La concurs au participat peste 500 de copii, dintre aceştia 90 provenind din ciclul primar (clasele pregătitoare), sub îndrumarea a peste 20 de cadre didactice. Coordonatorii concursului au elaborat subiectele fişelor de lucru precum şi regulamentul de desfăşurare a concursului şi baremele de corectare. Fiecare fişă de lucru a cuprins sarcini cu nivel de dificultate diferit; punctajul maxim acordat a fost de 10 puncte.

Toţi copiii participanţi la concurs au primit diplome de participare. După finalizarea concursului, a avut loc evaluarea fişelor de concurs şi acordarea premiilor I, al II-lea şi al III-lea.

Activitatea extraşcolară s-a bucurat de un real succes în rândul copiilor, care, deşi aflaţi la vârste fragede, sunt capabili să îşi concentreze atenţia şi să îşi gestioneze timpul de lucru astfel încât la finalul activităţii să obţină un punctaj bun. Îi felicităm pe toţi copiii pentru performanţa lor şi îi asigurăm atât pe ei, cât şi pe părinţii lor, că fiecare lucru învăţat temeinic va aduce cu sine o mare răsplată: o viaţă mai sănătoasă într-un mediu mai curat”, a declarat coordonatorul şi iniţiatorul concursului judeţean, Mihaela Dicu.

© 2021. Toate drepturile rezervate.