Mehedinți: Fostul vice din Pătule trimis în judecată de DNA

Direcția Națională Anticorupție Craiova a anunțat trimiterea în judecată a trei foști șefi din primăria Pătulele, județul Mehedinți. Este vorba despre Nicolae Mușeat – la data faptelor viceprimar, Cornelia Mișea – secretar, Titu Dăescu, agent agricol. Cei trei sunt acuzați de fals intelectual, pentru ca două persoane să beneficieze de fonduri APIA.

Potrivit DNA, în luna mai 2011, inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați, au depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), două cereri unice de plată, întemeiate pe baza a două adeverințe false, în cuprinsul cărora era menționat că închiriaseră de la primăria comunei Pătulele, județului Mehedinți, suprafețe de teren în vederea exploatării. Documentele respective au fost întocmite și semnate de inculpații Mușeat Nicolae, Mișea Cornelia și Dăescu Titu, în calitate de funcționari în cadrul Primăria comunei Pătulele, județului Mehedinți. Prin aceste demersuri, inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 120.834 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor terenuri ce aparțin inculpaților Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru, susține DNA Craiova.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Populare

Recomandări

Pele nu mai răspunde la chimioterapie și primește îngrijiri paliative

Starea de sănătate a lui Pele s-a înrăutățit, conform...

“Merry Christmas”: Primul SMS din istorie împlinește 30 de ani

S-au împlinit 30 de ani de când a fost...

Două case au luat foc, în Mehedinți

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...

VIDEO! Mașina Poliției locale s-a răsturnat

Sâmbătă, 3 decembrie, în jurul orei 15,25, mașina Poliției...