Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Proiect pentru locuinţe ANL pentru medici, aprobat

Publicat

pe

Aleşii locali au aprobat, marţi, un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnicoeconomici pentru construirea de locuinţe ANL pentru medici.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că proiectul vizează asumarea de către primărie a cheltuielilor cu introducerea utilităţilor la noul bloc de locuinţe. El a precizat că finanţarea construcţiei este asigurată din bugetul Agenţiei Naţionale de Locuinţe (ANL).

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici cu privire la aprobarea investiţiei ce urmează a fi propusă de către Agenţia Naţională de Locuinţe. Mai în detaliu, este vorba despre asigurarea utilităţilor de către Primăria Slatina şi de punerea la dispoziţie a unui teren pentru faza II.2 pentru construcţia de locuinţe ANL. Consiliul Local a aprobat aceşti indicatori, urmând ca ANL să-şi prindă în buget, ulterior, toate sumele necesare construirii de locuinţe pentru tinerii specialişti. Este vorba de un studiu de fezabilitate care conţine nişte cifre generale, undeva la 433.000, urmând ca proiectul tehnic să detalieze concret ceea ce înseamnă introducerea de utilităţi în acea zonă”, a declarat Stăncioiu.

Noile locuinţe ANL, destinate medicilor, vor fi construite pe strada Orhideelor, în vecinătatea celui mai nou bloc construit de Agenţie în Slatina.

Deocamdată, proiectul urmează a fi propus spre aprobare în bugetul ANL, urmând ca ulterior să ne fie transmise şi nouă toate detaliile. S-a emis un certificat de urbanism, autorizaţia de construire urmând a fi eliberată după ce se îndeplinesc toate condiţiile din certificat”, a mai declarat Claudiu Stăncioiu.

El a adăugat că la primărie sunt înregistrate foarte multe cereri din partea medicilor tineri pentru acordarea de locuinţe ANL.

Noi sperăm că această investiţie se va derula, bugetul este dat de către Agenţia Naţională de Locuinţe, nu sunt bani din bugetul local. Sunt foarte multe solicitări în acest sens şi da, este o investiţie necesară”, a conchis viceprimarul.

© 2022. Toate drepturile rezervate.