sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sacrificiul impune respect!

Pentru sacificiul, curajul și profesionalismul de care a dat dovadă, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 27 martie 2018, decretul privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană – cu o stea, post-mortem, comandorului Cojocaru Aurelian.

Pe 23 august 2012, în timpul unui zbor de antrenament, cu un avion militar românesc IAR 99 „Şoim“ comandorul Cojocaru Aurelian a evitat o adevărată tragedie în zona Ghercești, din Dolj.

La scurt timp după decolare, avionul a intrat în picaj, acesta planând deasupra unui cartier de case. În acele momente de cumpănă, comandorul Cojocaru Aurelian a dat dovadă de un curaj nemăsurabil și ca un adevărat profesionist a reușit să evite casele oamenilor sau să pună în pericol alte vieți în schimbul sacrificiului suprem.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comandorul era şeful Secţiei piloţi de încercare, navigaţie şi meteorologie, al Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova.

Era căsătorit şi avea un copil.

A fost un coleg şi un profesor deosebit, activitatea sa profesională fiind exemplară, având peste 900 de ore de zbor pe IAR 99 Şoim în cei 26 de ani de activitate.

M.Ap.N

Politica