Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă, în premieră la Craiova

Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă se va derula la Craiova, până pe 29 martie, fiind prima dată când Bănia este gazda acestui eveniment. La concurs participă nu mai puțin de 192 de elevi din întreaga țară, deschiderea festivă a olimpiadei având loc vineri la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Faptul că Doljul găzduiește un eveniment atât de important indică faptul că este un promotor al performanței școlare, după cum a spus chiar inspectorul general școlar, Monica Sună.

„Este o onoare să găzduim Olimpiada Națională de Limba Germană, ceea ce demonstrează că județul Dolj este un promotor al performanței școlare. Deși calendaristic suntem în primăvară, vă întâmpinăm cu fulgi de nea. Sper ca pe parcursul competiției vremea să se schimbe și să plecați acasă cu un buchet de ghiocei. Vă doresc ca aceste zile să fie încununante de succes și să simțiți căldura și profesionalismul organizatorilor. Dragi elevi, să vă faceți prieteni și să vă aduceți aminte cu plăcere de timpul petrecut la Craiova”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Monica Sună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Program intens de seminarii și activități conexe

La eveniment a luat parte și inspectorul de limba germană din cadrul Ministerului Educației, Luminița Stoian. Aceasta i-a anunțat pe elevi că vor beneficia de un program intens de seminarii și activități conexe pe toată perioada derulării competiției. Olimpiada de Limba Germană Modernă constă în două probe: una scrisă și o probă de proiect. Probele de evaluare au avut loc sâmbătă, 24 martie 2018, la Școala Gimnazială „Traian”. În perioada 25-27 martie 2018 se desfășoară proba privind realizarea proiectelor, zilnic între orele 09.00 – 17.00. Susținerea proiectelor se va desfășura la Teatrul de Copii și Tineret „Colibri”, în intervalul 09.00 – 17.00. La această olimpiadă participă și nouă elevi din Craiova, de la Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Frații Buzești”, Colegiul Național „Carol I”. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 29 martie 2018, în intervalul orar 09.00 – 11.00, la Filarmonica Oltenia.

Populare

Recomandări

Mehedințiul, dezvoltat cu fonduri europene

Mehedințiul se dezvoltă cu fonduri europene. Cel puțin așa...

Căutat de polițiști, după ce a fost la un pas să omoare un om

Polițiștii îl caută pe atacator: „Să nu intervină și...

Ploi torențiale și vijelii, în trei județe din Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un...

Stâlpi chiar în mijlocul trotuarului. Oamenii fac haz de necaz pe Facebook

Unii stâlpi au fost plasați în fața semafoarelor, ceea...