marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O duminică tristă pentru fotbalul craiovean

Încă o veste dureroasă a sosit, duminică dimineață, pentru oamenii din fotbalul craiovean, dar și românesc, pentru că el nu a fost o emblemă doar pentru Universitatea, ci pentru întreg fotbalul din România. Spunem a fost pentru că, din păcate, Nicolae Tilihoinu mai este printre noi. Boala incurabilă de care suferea în ultimii ani l-a răpus, iar fostul mare jucător al Universității Craiova a decedat duminică dimineața, la vârsta de 61 de ani, ducându-se alături de colegii și prietenii săi cu care și-a petrecut timpul în cele mai frumoase momente din cariera sa de fotbalist.

Tilihoi a evoluat pe postul de fundaș central pentru Universitatea în perioada Craiovei Maxima, între anii 1976-1987, reușind să cucerească două trofee de campion și patru Cupe ale României împreună cu marea echipă a Băniei, în timp ce pentru echipa națională acesta a adunat zece apariții. După ce și-a încheiat frumoasa carieră de jucător la Metalul Bocșa, pentru care a mai evoluat un an până în 1988, Nae Tilihoi s-a dedicat antrenoratului pentru o perioadă, aflându-se la cârma unor echipe precum Jiul Craiova, Electroputere Craiova, Universitatea Craiova, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin. În 2011, Tilihoi a publicat cartea “Cronicar în vremuri tulburi”, care este o colecție a cronicilor scrise de acesta în perioada 2005 – 2011.

Omagii aduse de foști colegi și de actuala conducere a Craiovei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trupul neînsuflețit al lui Nae Tilihoi a fost depus, ieri, la Biserica Sfinții Apostoli din Craiova, unde în timpul zilei de duminică s-au prezentat mai multe foste glorii ale Universității Craiova, dar și antrenorul actualei echipe Devis Mangia, Gică Craioveanu și președintele Marcel Popescu pentru a aduce omagii fostului stâlp al apărării oltene.

„Sunt devastat de această veste. Era un băiat senzațional, de nota 10. Pentru el nu exista niciodată nu pot, rezolva orice. Era un om sufletist, un coleg cum rar întâlnești. Era genul de om pe care îl dădeai afară pe ușă și intra pe geam. Era unul dintre cei mai iubiți jucători ai echipei”, a spus Aurică Beldeanu, conform gsp.ro. „Mi-e foarte greu să vorbesc. Sunt răvășit. Am vorbit cu el și îmi spunea că, dacă va trece iarna aceasta, va mai trăi un an. Vestea am primit-o în această dimineață (n.r duminică). În ultimul timp răspundea mai greu la telefon. L-am văzut ultima oară acum vreo lună de zile, cam așa, când am fost la o reuniune. Am stat la un pahar de vorbă, la o friptură. Evita să mai apară, să mai vorbească. Se mișca foarte greu, chiar și dacă voia să se deplaseze prin casă îi era dificil. A venit și fiul lui din Irlanda să-l ajute”, a declarat Sorin Cârțu, pentru Digi Sport. ”Nu pot să spun prea multe în astfel de momente. Singurul pe care l-am văzut mort a fost tata. Nae a fost un mare prieten și un mare om. În numele familiei lui, dar și al nostru, al tuturor celor care am făcut parte din Craiova Maxima, vrem să-i mulțumim lui Gino Iorgulescu pentru că i-a prelungit viața. Dacă Nae a mai trăit trei ani și jumătate, după ce a fost operat, asta i se datorează lui Gino Iorgulescu”, a spus Ilie Balaci, care s-a referit la faptul că președintele LPF a finanțat cu 4000 de euro tratamentul necesar lui Tilihoi după operație. Începând de astăzi, trupul său va fi prezent la stadionul Ion Oblemenco până marți când este programată înmormântarea, în jurul orei 12.00.

 

Politica