marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înaintări în grad de Ziua Poliţiei

Poliţiştii olteni au marcat, vineri, Ziua Poliţiei Române, într-un cadru restrâns, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt. Mai mulţi invitaţi şi oameni ai legii nu au reuşit să ajungă la eveniment din cauza condiţiilor meteo.

 

Printre cei prezenţi s-au numărat, însă, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, şi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care IPJ are o strânsă colaborare.

În cadrul evenimentului, cu ocazia Zilei Poliției Române, 107 polițiști au fost avansați în gradul profesional următor, după îndeplinirea stagiului necesar, dintre aceștia, 49 fiind ofițeri și 58 agenți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel: 10 comisari de poliție au fost înaintați la gradul de comisar șef de poliție, 23 de subcomisari de poliție au fost avansați la gradul de comisar de poliție, 4 inspectori principali la gradul de subcomisar, 7 inspectori la gradul de inspector principal și 5 subinspectori au fost promovați la gradul de inspector de poliție.

Printre cei avansaţi în gradul următor se numără şeful Poliţiei municipiului Slatina, comisar şef Mihai Mihalache, şeful Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice, comisar şef Ionuţ Ilinca, şeful Biroului Supraveghere Judiciară, comisar şef Adrian Mladin, şeful Serviciului Rutier Olt, comisarul Cristian Bădiţă, şi fostul şef al acestui serviciu, comisarul şef Bogdan Voica.

Totodată, pentru a marca acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost organizată Cupa Poliției 2018, mai mulți polițiști întrecându-se la diverse competiții sportive: fotbal de sală, tenis de câmp, tenis de masă, tir etc.

În urma acestor competiții, câștigătorii au fost premiați de către vicepreședintele Asociației Sportive Dinamo Slatina, subcomisar Nicolae Baicea.

„Misiunea Poliţiei, ca una dintre instituțiile fundamentale ale Statului Român, este de orientare a serviciului poliţienesc în funcţie de nevoile cetăţenilor, furnizându-le siguranţă şi securitate, contribuind la menţinerea ordinii şi liniştii publice în comunităţi, prin favorizarea unui climat de cooperare şi încredere în cadrul propriei organizaţii şi la nivelul întregii societăţi şi care construieşte o relaţie de încredere şi colaborare pe termen lung între cetăţean şi poliţist”, a afirmat inspectorul şef al IPJ Olt, comisarul Cristian Voiculescu.

Politica