miercuri, iulie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Trei tineri din Caracal, morți în accidentul din Olanda. Un copil de nici 3 ani a rămas orfan

Trei tineri din Caracal au murit în accidentul produs, luni, în Olanda, iar o tânără a fost rănită. Rudele tinerilor morţi au primit cu durere teribila veste şi nu le vine să creadă că cei trei, plecaţi în străinătate să-şi clădească un viitor mai bun, se vor întoarce în sicrie. „A fost destinul lor să moară împreună”, spun rudele îndurerate.

Un copil, care în această vară împlinește trei ani, a rămas orfan. Ambii săi părinții se aflau în microbuzul care a intrat în coliziune cu un autocamion și nu au supraviețuit. În microbuz se afla și fratele mamei copilului, care lucra la aceeași firmă, și el decedând în urma impactului. Iubita acestuia se află printre răniți.

Cosmin, sora acestuia, Adina, şi soţul fetei, Aurel, lucrau pentru firma Van Rooi Meat, din Olanda, şi luni se întorceau spre oraşul german Goch, unde locuiau, după ce ieşiseră din tură. Alături de cei trei se afla şi logodnica lui Cosmin, Andreea, rănită grav în acelaşi accident, dar şi alţi colegi de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nicolae Zîmbreanu, bunicul celor doi frați, a povestit că Adina a plecat împreună cu soțul să muncească în străinătate pentru a putea să își cumpere o locuință unde să stea împreună cu copilașul lor de doar doi ani. Cosmin urma să se căsătorească în luna august cu iubita lui.

În urma accidentului din Olanda a murit nepoata mea, nepotul meu, dar și soțul Adinei. Nu mi-a venit să cred când m-a sunat băiatul meu și mi-a spus. Nepotul meu se pregătea de nuntă, iar nepoata visa să își cumpere o casă. Așa a fost destinul lor să moară împreună. Erau doi copii cuminți care au plecat de mici de acasă să își poată face un viitor. Acum ne pregătim de înmormântare, iar eu nu pot să cred că ei nu mai sunt și că au murit”, a povestit Nicolae Zîmbrean.

Rudele victimelor sunt revoltate de faptul că tinerii au fost nevoiţi să plece în străinătate în căutarea unui viitor mai bun.

M-a sunat fratele și mi-a spus doar atât: ți-au murit nepoții. Nu mi-a venit să cred și l-am sunat din nou pe fratele meu după un timp, dar din păcate era adevărat. Nepoții mei au plecat în Olanda cu familia să își facă un viitor mai bun. Așa a fost soarta lor să moară împreună, dar nu este corect. Ea avea 24 de ani și el 27 de ani și erau doi copii cuminți și muncitori. Nepoata mea avea un băiețel de doi ani, iar acum a rămas orfan de ambii părinți. În accidentul din Olanda a murit și soțul lui Adina, iar iubita lui Cosmin am auzit că a scăpat cu viață”, a declarat unchiul celor doi frați morți în accidentul din Olanda.

Adina şi Aurel Soreanu lasă în urmă un copil ce în această vară va împlini trei ani. „Adina și Aurel erau împreună de 11 ani și se iubeau foarte mult și au murit împreună. Fratele meu era fericit că avea un loc de muncă stabil și că putea să strângă bani să își cumpere o casă. Avea un un băiețel de doi ani și era lumina ochilor lor, iar acum a rămas fără părinți. Munceau în Olanda la un abator și erau foarte fericiți. Noi nu știm decât că a avut loc un accident, iar Adina, soțul ei, dar și fratele fetei au murit. Este o adevărată tragedie și suntem în stare de șoc”, a declarat sora lui Aurel Soreanu.

Tragedia s-a petrecut pe o şosea din sudul ţării, N270, dar nu se ştie deocamdată ce anume a cauzat accidentul. Cert e că românii ieşiseră de curând din tură, de la carmangeria la care lucrau. Potrivit presei olandeze, ei locuiau în Germania, la Goch, oraș de graniță. Microbuzul care-i transporta s-a ciocnit frontal cu un camion de salubritate, care a distrus autoturismul aproape în întregime. Drumul a fost închis circulației pe ambele sensuri câteva ore. Mai multe echipaje de intervenţie au ajuns la locul accidentului, dar nu i-au mai putut salva pe cinci dintre răniţi. În accident au mai fost rănite patru persoane, care au fost transportate la spital. Este vorba de încă  trei pasageri ai microbuzului, o femeie de 49 de ani și doi bărbați de 36 de ani, și șoferul camionului, în vârstă de 48 de ani. Toți au răni destul de grave. Ministerul Afacerilor Externe anunţă că monitorizează situaţia celor trei români răniţi în Olanda, într-un accident rutier. În urma impactului, alte cinci persoane şi-au pierdut viaţa. „Ambasada României la Haga urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 19 martie 2018, în localitatea Helmond din Regatul Ţărilor de Jos, incident soldat cu decesul a cinci cetăţeni români şi rănirea altor trei. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor afectate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Sursa citată anunţă că, potrivit datelor obţinute din plan local, persoanele rănite au fost internate într-o unitate medicală din proximitate, fiind supuse unor intervenţii chirurgicale.

Politica