vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziţia de la Centrul Multifuncţional, „o mică istorie a teatrului de păpuşi”

Deloc simplu, subtil și deschizător de drumuri pentru marionetele care pot face absolut orice dar doar cu ajutorul artistului păpuşar, teatrul de păpuși este adus în atenția publicului craiovean, în această perioadă, expoziția fiind găzduită de sediul Centrului Multifuncțional. Acțiunea se înscrie în seria manifestărilor dedicate evenimentului „Ziua Olteniei” şi a fost deschisă chiar pe 21 martie, când actorii de la Colibri au avut dublu prilej de sărbătoare: „Ziua Olteniei” şi „Ziua Internaţională a Marionetiştilor şi Păpuşarilor”.

 

Expoziţia găzduită de sediul Centrului Multifuncţional Craiova va fi deschisă publicului craiovean, şi nu numai, până în data de 31 martie 2018. Intrarea este liberă, zilnic între orele 10.00-16.00, iar cei ce vor ajunge aici se vor bucura de prezenţa unui număr impresionant de păpuşi, de la cele mai mici până la cele gigant, cele care în vară străbat străzile urbei cu ocazia Festivalului „Puppets Occupy Street”.

Păpuşa poate face orice… cu disponibilitatea pentru joc a artistului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu este deloc simplu să dai viaţă unei păpuşi. Să o faci să zâmbească, să cânte sau să danseze, să o inventezi, practic. Şi totul în aplauzele publicului. Artistul păpuşar joacă un rol extraordinar şi astfel povestea şi mesajul devin complete. O poveste impresionantă veţi găsi şi la Centrul Multifuncţional Craiova, până pe 31 martie, graţie expoziţiei de păpuşi a Teatrului Colibri din Craiova.

Această colecţie creşte”

Pentru actorii Teatrului Colibri, faptul că pot veni în mijlocul oamenilor cu păpuşile de care dispun este un motiv de bucurie şi mândrie. Expoziţa cuprinde atât păpuşi din patrimoniul Colibri, cât şi cele care provin de la alte instituţii de spectacol din ţară şi din străinătate.

Îmi permit să spun «La mulţi ani!» tuturor păpuşarilor lumii pentru că pe 21 martie este «Ziua Internaţională a Marionetiştilor şi Păpuşarilor». Faptul că din acest an sărbătoarea noastră corespunde cu Ziua Olteniei nu poate decât să ne bucure pentru că se condensează în Craiova mai multe evenimente şi cumva se pune spotul de lumină pe teatru, pe Craiova şi pe Oltenia. Expoziţia «Cartea, păpuşa, povestea», pe care o putem vedea până pe 31 martie la Centrul Multifuncţional Craiova, reuneşte păpuşi atât din patrimoniul Teatrului Colibri, cât şi din patrimoniul altor instituţii de spectacol din ţară şi din străinătate. Această colecţie creşte şi este deja un Muzeu al păpuşilor, primul şi singurul din România. Această expoziţie cuprinde o foarte mică parte din păpuşile pe care noi le avem pentru că nici nu putem să le aducem pe toate, dar cei cărora poate le este dor de spectacolele noastre din vară sunt invitaţi să vină să vadă pentru că aici sunt şi păpuşile din cadrul Festivalului «Puppets Occupy Street». Aici este o mică istorie a teatrului de păpuşi, reprezentativă nu doar pentru Teatrul Colibri, ci pentru România. Noi suntem mândri de această expoziţie şi ne dorim s-o itinerăm în cât mai multe locuri. Ea a fost prezentă, de-a lungul anilor, în oraşe din Oltenia. A fost la Târgu Jiu, la Slatina şi chiar am depăşit graniţele Olteniei, fiind prezenţi la Arad. Ne dorim să ajungem în multe locuri pentru a arăta şi altora comorile pe care Craiova, iată, nu le are ascunse, ci încercăm să le redescoperim”, a precizat directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova, Adriana Teodorescu.

Politica