vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Paznicii de la Spitalul de Urgență Craiova, plătiți să agreseze tinere de 19 ani

În timp ce unii își fac de cap în Spitalul de Urgență din Craiova afectând activitatea medicilor și fără ca nimeni să ia măsuri, agenții de pază angajați de unitatea medicală se preocupă cu agresarea tinerelor de 19 ani, ori iau șpagă pentru a lăsa oamenii să intre în spital, așa cum ni s-au plâns unii dintre aparținători.

Maria, o tânără de 19 ani din Craiova, a fost împinsă și lovită de unul dintre agenții de pază angajați de spital. Totul s-a petrecut marți, când tânăra studentă a mers să își viziteze și să-și ajute iubitul care suferise o intervenție chirurgicală.

Am intrat în spital pe la Poarta 2. Erau foarte mulți oameni acolo și eu le-am explicat de ce vreau să intru și nu m-au lăsat, m-au băgat undeva jos cu multe persoane și apoi m-au chemat la ei și mi-au făcut semn să urc. Am urcat eu cu încă câteva persoane. Am urcat până la etajul 4. Am rămas pe hol și așteptam să vină asistentul să îmi spună ce trebuie să fac. Între timp au venit băieții respectivi, care și ei erau jos când mi s-a făcut semn să urc. Mi-au zis să cobor, că nu înțeleg, că îmi bat joc de ei. Dânsul m-a tot împins și l-am întrebat de ce mă atinge și s-a enervat. La un moment dat am simțit ceva peste față, nu știu sigur dacă m-a lovit cu palma. Mi-am luat telefonul și am început să filmez. A început să îmi dea peste mână și m-a înjurat. În acest timp ceilalți râdeau”, ne-a spus Maria Udrea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

https://www.facebook.com/marya.udrea/videos/1610972738994110/

 

După incident fata a mers la agentul „care răspundea” de ceilalți și i-a spus ce s-a întâmplat: „Mi-a spus că își cere el scuze pentru ce s-a întâmplat și că o să îi facă o mustrare”.

Maria a mers de atunci la Secția 2 Poliție și inițial, afirmă ea, i s-a spus că poate depune plângere dar că totul s-ar putea întoarce împotriva ei întrucât nu ar avea voie să filmeze în spital.

După ce am luat legătura cu ea și i-a explicat că imaginile surprinse de ea nu au afectat actul medical și nici pacienții și avea tot dreptul să înregistreze, Maria a mers, joi, din nou la Secția 2 Poliție din Craiova și și-a înregistrat plângerea.

Și alți craioveni s-au plâns de atitudinea agresivă a agenților de pază din Spitalul de Urgență din Craiova vorbind chiar despre faptul că unii dintre aceștia ar lua șpagă de la aparținători pentru a-i lăsa să intre în unitatea medicală. Până acum însă, la Poliție nu a depus nimeni nicio sesizare în acest sens. Îi încurajăm însă pe cei care se găsesc în astfel de situații să nu accepte să dea mită și să anunțe Poliția.

Este inadmisibil ca cei de la pază să aibă acest comportament. Indiferent de cum le vorbești ei devin agresivi. Mai mult, au pretenția ca dacă un medic te cheamă pe secție pentru o reevaluare a stării de sănătate și nu este în timpul programului de vizită, acel medic să îi sune pe ei și să solicite acest lucru. Apoi, mai este o problemă, chiar o mare problemă zic. Ei nu au medicamente și suntem nevoiți să le cumpărăm de la farmacie pentru a i le duce bolnavului. În momentul în care trebuie să urci să duci aceste medicamente te lovești de ei, de tupeul lor. Vorbesc arogant și cer din nou ca asistenta să sune să le spună lor că noi chiar ducem acele medicamente. Este cumplit. Eu înțeleg că sunt ore de vizită dar sub ochii mei am văzut care este practica. Dai cinci lei și atunci nu mai e program, nu mai este nimic. Consider că trebuie monitorizați la rândul lor să termine cu aceste practici și, în primul rând să vorbească omenesc, mai ales dacă li se vorbește frumos”, ne-a declarat o craioveancă, sub protecția anonimatului.

Tot sub protecția anonimatului, medicii de la SJU Craiova se plâng și ei de atitudinea agenților de pază: „Ei văd când sunt probleme cu aparținătorii, avem camere de supraveghere, dar nu vin imediat. Abia după ce îi sunăm se mișcă. Iar când vin spun că n-au ei ce să facă. Unii sunt obraznici și cu noi”.

Firma care se ocupă cu paza în Spitalul de Urgență din Craiova este Fort Security. Am încercat să luăm legătura cu managerul Bogdan Fănuță pentru a afla dacă are cunoștință despre comportamentul acestora, dar și câți bani primește firma de pază ai cărei angajați agresează tinere de 19 ani, însă acesta nu a fost de găsit.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale ne-a declarat că astfel de comportamente nu sunt agreate și se vor lua măsuri.
„Rolul agentului de pază este de a coordona accesul aparținătorilor în spital, de a-l permite, ori de a-l opri. Acestă coordonare trebuie făcută conform fișei postului, într-un mod civilizat și legal. Din imagini se observă cu ușurință că agentul de pază nu a acționat conform regulamentului intern și nici legislației arătând un comportament agresiv fizic și verbal față de aparținătoare. Acest comportament nu poate fi justificat în niciun fel. Nu agreem acest comportament. Spitalul va solicita lămuriri agentului de pază implicat în acest incident și de asemenea firmei de pază și se vor lua măsuri în consecință”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Politica