sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Gorj a semnat contractul pentru reabilitarea unui nou drum județean

Consiliul Județean Gorj a încheiat contractul de finanțare pentru reabilitarea Drumului Județean 674, Vlăduleni-Urdari-Turceni-Ionești-limită județul Mehedinți. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 124.000 de lei, fiind cel mai mare contract de finanțare încheiat de Consiliul Județean Gorj. Fondurile sunt obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Lucrările de reabilitare a acestui drum vor demara anul acesta. Contractul a fost semnat, miercuri, la București, de viceprim-ministrul Paul Stănescu ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu.

Drumul județean DJ 674 Vlăduleni-Urdari-Turceni-Ionești (cu o lungime totală de 43,4 km) are originea în DN 66, Filiași -Târgu Jiu-Petroșani și traversează localitățile Vlăduleni, Fărcășești, Valea cu Apă, Peșteana de Jos, Hotăroasa, Urdari, Fântânele, Strâmba Jiu, Valea Viei, Gârbovu, Murgești, Jilțu, Turceni, Ionești, Iliești, Gura Șușiței, Picu, cu o populație deservită de aproape 40.000 de locuitori. Modernizarea drumului se va realiza pe o perioadă de doi ani de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor și cuprinde ca principale categorii de operațiuni tehnice: asfaltarea părții carosabile, amenajarea de trotuare, piste pentru bicicliști, stații de transport în comun, platforme de staționare, amenajarea drumurilor laterale pe o lungime de 15 și 25 km, reabilitarea a 30 de poduri, realizarea de podețe și pasaje peste calea ferată”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Gorj.

Politica