vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colocviile Brâncuși, eveniment organizat la Târgu Jiu

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consiliul Județean Gorj, Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, organizează, în perioada 15-16 martie 2018, manifestarea „Colocviile Brâncuşi”.

Evenimentul este ocazionat de împlinirea a 61 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși. Programul debutează joi, 15 martie, ora 17.00, cu vernisajul expoziţiei de grafică și gravură a artistului plastic Zuzu Caratănase, la Galeriile Municipale de Artă ale Municipiului Târgu Jiu.

Curatorul expoziției este Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu Jiu a UAP din România. Vineri, 16 martie, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, cu începere de la ora 15.00, se desfășoară conferința cu tema „Constantin Brâncuși sau despre sculptura fără masă”, susținută de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară. În continuare, de la ora 17.00, în același spațiu, va avea loc vernisajul expoziției naționale „Desenul post-Brâncuși”, curator Vasile Fuiorea”, a menționat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Anamaria Ianc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica