joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlceni, printre cei mai căutaţi infractori din România

Unul dintre cei mai căutaţi violatori din România este un vâlcean. Ilie Vălug este un bărbat de 48 de ani, din comuna Galicea, judeţul Vâlcea, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de viol. El se sustrage pedepsei cu închisoarea, fiind dat în urmărire internaţională de autorităţile române.

Ilie Vălug se află în topul MOST WANTED de pe site-ul Poliţiei Române, el fiind în primii 15 cei mai periculoşi infractori aflaţi în libertate. Omul a comis infracţiunea în anul 2006, victima sa fiind o minoră, Monica B., din localitatea Poplaca, judeţul Sibiu. Vâlceanul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, care au decis să-l trimită în judecată şi să propună arestarea lui preventivă sub acuzaţia de viol. Procesul a durat până în anul 2008, magistraţii analizând atent expertizele medico-legale, audiind şi reaudiind cei nouă martori din proces şi cerând relaţii la SC Dacos Rm. Vâlcea despre posibile călătorii ale acestuia.

Atunci violatorul din Galicea a fost condamnat de prima instanţă la 13 ani de închisoare cu executare. A doua instanţă însă a considerat că fapta sa este extrem de gravă şi a decis să-i majoreze pedeapsa lui Vălug la 15 ani de închisoare cu executare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Problema este că violatorul nu este de găsit acum, el sustrăgându-se mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea şi ajungând în topul celor mai periculoşi infractori din România. El a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile române.

Un alt infractor vâlcean aflat în top este Ilie Dănuţ Brânduşescu, în vârstă de 38 de ani. Este din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, însă domiciliul îl are în Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Poreclit Salvis, acesta are de ispăşit opt ani de închisoare pentru comiterea a două infracţiuni, respectiv tâlhărie şi conducerea unui autoturism fără a deţine permis de conducere.

voceavalcii.ro

Politica