joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Poliţist în stare gravă la un spital din Capitală, din cauza gripei porcine. Iubita lui este şi ea în spital

Un poliţist din Slatina se află în stare gravă la Institutul „Matei Balş” din Capitală, fiind diagnosticat cu gripa porcină, în timp ce iubita sa este internată la spitalul din localitate fiind suspectă că ar fi contactat virusul. 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că este vorba despre un poliţist, în vârstă de 40 ani, diagnosticat cu gripă porcină, după ce săptămâna trecută a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Vali Dinu, de 40 de ani, poliţist în cadrul Serviciului de Investigarea a Infracţionalităţii Economice, s-a simţit foarte rău săptămâna trecută şi joi s-a prezentat la Spitalul Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul a fost intubat şi imediat s-a solicitat sprijinul elicopetrului SMURD pentru a-l transfera la Spitalul „Matei Balş”, din Bucureşti. Acolo, medicii au confirmat prezenţa virusului gripal.

„Pacientul s-a prezentat în Urgenţă în cursul zilei de joi, a fost internat, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit şi s-a luat decizia de a fi transferat la Institutul «Matei Balş» din Capitală”, a declarat Cătălin Rotea.

Iubita poliţistului este şi ea sub observaţia medicilor. Femeia, care a intrat în contact direct cu bărbatul, este suspectată de gripă. Tânăra a fost internată încă din weekend în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Slatina. Ea a fost alături de omul legii până joi, când acesta a fost transferat în Capitală.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Andrei Iordache, a declarat că nu sunt suspiciuni că şi alte persoane, colegi ai poliţistului, ar fi contactat virusul. „A fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a luat legătura cu medicul de la cabinetul medical al IPJ Olt pentru a fi luate toate măsurile care se impun. Până la această oră, nu există suspiciuni că ar mai fi şi alte persoane infectate cu acest virus gripal, iar situaţia este monitorizată cu atenţie”, a afirmat Andrei Iordache.

Politica