vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activitatea unui depozit din Slatina, suspendată de DSV

Un depozit de produse alimentare de origine nonanimală a fost închis temporar de către inspectorii DSVSA Olt, după ce au fost descoperite neconformităţi. Alte trei unităţi comerciale s-au ales cu amenzi în valoare totală de 14.000 de lei.

96 de controale au efectuat inspectorii DSVSA Olt, în ultima perioadă, în abatoare, unităţi de procesare carne, carmangerii, măcelării, centre de colectare a ouălor, unităţi de fabricare a produselor de patiserie, depozite de produse de origine animală şi nonanimală, unităţi de prelucrare şi conservare a legumelor şi fructelor, magazine alimentare, supermarketuri, laboratoare de cofetărie/patiserie, baruri şi chiar controale în trafic.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Olt, un depozit de alimente de origine nonanimală a fost închis temporar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu este un depozit mare, dar fiecare unitate trebuie să respecte condiţiile pentru care a fost emisă autorizaţia sanitar veterinară. Aici este vorba despre o blocare a fluxului. S-a dispus suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate. Agentul econonomic va face o solicitare în scris prin care solicită redeschiderea, în momentul în care va remedia cele constatate de noi, moment în care vom face recontrol”, a precizat medicul Venera Popa, din cadrul DSVSA Olt.

O unitate comercială a fost amendată cu 10.000 lei pentru că funcţiona fără autorizaţie sanitar veterinară. Cu câte două mii de lei au fost amendate un centru de ambalare ouă, condiţiile de manipulare fiind improprii, şi o patiserie pentru neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor.

În această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale inspectorii DSVSA Olt vor intensifica activitatea de control, pentru a preîntâmpina toxiinfecţiile în rândul consumatorilor.

Politica