vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de expozanți la Târgul de Turism al Olteniei

Târgul de Turism al Olteniei, ajuns la ediția a III-a, și-a deschis porțile. Centrul Multifuncțional al Craiovei va găzdui, în perioada 9 martie-11 martie, evenimentul la care și-au dat întâlnire reprezentanții consiliilor județene din zona Olteniei și nu numai, cei ai instituțiilor de cultură, meșteri populari, agenții de turism, unități de cazare, restaurante cu specific popular și alte câteva societăți din domeniul panificației sau cofetăriei. La deschiderea Târgului au fost prezenți președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul Craiovei, Mihail Genoiu și consilierul președintelui Consiliului Județean Gorj, Ovidiu Popescu.

Timp de trei zile, vizitatorii care ajung la standul Primăriei Craiova vor avea ocazia să afle ce pregătesc, pentru 2018, instituțiile de cultură din subordinea acesteia.

Ansamblul Folcloric Maria Tănase va expune costume populare oltenești autentice, dar și spectacolele aflate în pregătire pentru Anul Centenarului. Primul mare eveniment se apropie deja cu pași repezi: spectacolul tematic „N-auzirăți de-un oltean?”, ce va fi prezentat craiovenilor miercuri, 21 martie 2018, la Teatrul Național Marin Sorescu, cu ocazia sărbătoririi primei ediții a Zilei Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj participă din nou la Târgul de Turism la Olteniei, într-unul din standurile Consiliului Judeţean Dolj. Astfel se va media întâlnirea vizitatorilor târgului cu artizani și creatori populari, iubitori de folclor din județul Dolj.

Politica