joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Membru al comunității UVT, funcție importantă în Guvernul Germaniei

Dr. Bernd Fabritius, membru al comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, fiind învestit în iunie 2017 cu titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, a fost numit Împuternicit al Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare și Minorități Naționale. Personalitatea domnului Bernd Fabritius este emblematică pentru colaborarea dintre România și Germania. Născut, crescut și educat în România, a făcut o prestigioasă carieră politică în Germania, a devenit o personalitate de prim rang a vieții publice germane, a devenit simbolul transformării în modul cel mai fericit a unei organizații de marcă a anilor postbelici, Federația Exilaților (Bund der Vertriebenen) și, prin toate acestea, este o punte vie a relației dintre aceste țări.

Este pentru mine o deosebită bucurie și onoare să primesc astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, care este încă din copilăria mea una dintre cele mai cunoscute și renumite universități din România. […] Din propunerea acordării titlului înțeleg că îmi este oferit pentru implicarea mea în relațiile bilaterale și buna înțelegere între popoarele europene. În acest context, primesc această onoare în numele întregii comunități a germanilor din România, pentru că titlul nu îmi aparține mie ca persoană, ci întregii comunități din care fac parte”, a spus dr. Bernd Fabritius în cadrul discursului său susținut în 2017 la UVT.

Ne bucurăm alături de dl. Fabritius pentru reușita sa profesională. Domnia sa a devenit parte a comunității noastre prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. De-a lungul timpului, într-un context similar, am legat relații cu adevărate personalități ale lumii. Faptul că domniile lor au acceptat să ni se alăture confirmă renumele instituției noastre peste granițele țării”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această sarcină importantă este o provocare pe care mi-o asum cu plăcere. Astfel, pornesc pe urmele domnului Horst Waffenschmidt, Dr. Christoph Bergner, Hartmut Koschyk precum și ale Dr. Gunter Krings – și mă voi dedica în totalitate pentru îndeplinirea cu succes a acestei sarcini”, a declarat Bernd Fabritius, citat într-un comunicat al Federației Expatriaților.

Politica