Au început înscrierile la clasa 0. În Dolj, puțin peste 5.000 locuri disponibile

Părinții își pot înscrie copiii în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019 până pe 26 martie. O a doua etapă de înscrieri este programată pentru perioada 12-18 aprilie.

La nivelul județului Dolj, pentru anul școlar 2018-2019, în planul de școlarizare sunt cuprinse 5.265 locuri pentru înscrierea la clasa pregătitoare, după cum au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Conform Ministerului Educației, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv.

La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională în perioada 1 – 23 martie.

Cea de-a doua etapă, 12 – 18 aprilie, este rezervată pentru copiii care nu au fost înscrişi în prima fază sau care nu au participat la aceasta, cererile urmând să fie completate din nou în funcţie de locurile disponibile.

Populare

Recomandări

Mititelu și Rotaru au pierdut 10 suporteri după meciul CSU-FCU

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13...

Gorjeancă în vârstă de 19 ani, căutată de Poliție

O fată în vârstă de 19 ani, din comuna...

Programul Rabla pentru Electrocasnice: De luni începe selectarea voucherelor

Selectarea voucherelor în prima etapă a Programului Rabla pentru...

Doi olteni, prinși beți la volan

Doi olteni, unul de 28 de ani și altul...