joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bijuterii de aur, flori și acumulatori auto au confiscat polițiștii de la Economic

Polițiștii doljeni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au avut două zile de foc. Aceștia au organizat mai multe acțiuni în urma cărora au depistat că în magazinele de bijuterii de aur din Craiova se vând produse contrafăcute. Totodată au găsit flori fără documente de proveniență la florarii din Craiova, dar și acumulatori auto uzați tot fără documente. În urma neregulilor constatate, polițiștii de la Economic au întocmit mai multe dosare penale și au dat amenzi de zeci de mii de lei.

Un kilogram de bijuterii din aur contrafăcute au fost confiscate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din magazinele de profil din Craiova. Polițiștii au întocmit și patru dosare penale, în urma unei acțiuni organizate miercuri.

Au fost efectuate mai multe controale la punctele de lucru ale caselor de bijuterii din Craiova, fiind indisponibilizată cantitatea de 1.045 grame bijuterii din aur contrafăcute, în valoare totală de 190.000 lei, care erau expuse spre vânzare și purtau însemnele unor mărci protejate de lege.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru infracţiunile constatate, poliţiştii au întocmit patru dosare penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de expunere spre vânzare de obiecte purtătoare de însemne ale unor mărci protejate de lege”, potrivit IPJ Dolj.

La unul dintre magazinele verificate, polițiștii au găsit 714 grame bijuterii din aur, expuse spre vânzare, care purtau însemnele unor mărci protejate de lege. Bijuteriile, în valoare de 130.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform Poliției Dolj.

Amendă 20.000 lei pentru flori de 900 lei

Tot cu o zi înainte de 8 martie, polițiștii de la Economic au făcut o „surpriză” florăreselor din Craiova. Le-au verificat marfa și documentele și le-au „dăruit” amenzi usturătoare.

De exemplu, patronii unei florării din Craiova au fost amendați cu 20.000 lei pentru 250 de fire de flori pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență și a căror valoare este de 900 lei.

Cu ocazia controlului efectuat în municipiul Craiova, s-a constatat că reprezentanții unui agent economic dețineau în vederea comercializării un număr de 150 fire trandafiri și 100 fire matthiola pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform art. 1 lit « e » din Legea 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea celor 150 fire trandafiri și 100 fire matthiola, în valoare de 900 lei, pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență”, transmite IPJ Dolj.

Amenzi de 40 de ori mai mari decât valoarea mărfurilor

Potrivit Poliției Dolj, miercuri, mai mulți polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au controlat 11 societăţi comerciale şi 5 persoane fizice care vând flori și plante ornamentale în Craiova.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, 5 dintre acestea în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 şi una conform O.G. 28/1999. Sancţiunilor aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 85.000 lei. Valoarea mărfurilor confiscate este de 2.050 lei, reprezentând contravaloarea a 465 fire de flori. De asemenea a fost confiscată şi suma de 130 lei”, mai transmite IPJ Dolj.

Reciclabile fără documente

Joi, firmele care se ocupă cu vânzarea și colectarea materialelor reciclabile din județul Dolj au intrat în vizorul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Oamenii legii au controlat 5 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu şi 4 mijloace de transport, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

Valoarea mărfurilor confiscate este de 23.000 lei, reprezentând contravaloarea a 1.420 kg deşeu aluminiu, 800 kg plumb, 5.600 kg acumulatori auto uzaţi, potrivit IPJ Dolj.

Cu ocazia controlului efectuat pe DN 6 – DE 70, tronsonul Filiași – Craiova, în zona Rompetrom – Sere a fost identificată în trafic o autoutilitară în care se afla cantitatea de 5.600 kg acumulatori auto uzaţi, în valoare de 12.600 lei, transportată în vederea comercializării de către o persoană fizică din comuna Coţofenii din Faţă către diferiți clienți, fără a fi însoțită de facturi care să justifice proveniența mărfii.

Persoana fizică a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei conform Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 5.600 kg acumulatori auto uzaţi, în valoare de 12.600 lei, pentru care nu s-a putut prezenta documente de proveniență”, au exemplificat reprezentanții IPJ Dolj.

Politica