joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Macedonenii s-au prezentat craiovenilor la „Filarmonică”

Comunitatea macedonenilor din Craiova și-a prezentat tradițiile în cadrul unui spectacol ce a avut loc, marți, la Filarmonica „Oltenia”. Este vorba despre Festivalul folcloric macedonean „Veniți să ne cunoașteți”, aflat la prima ediție și care de această dată s-a derulat sub titlul „Tradiții de primăvară la etnicii macedoneni”.

Am inițiat acest festival, așa cum am făcut acum cinci ani când am făcut Festivalul Alexandru Macedonski care a început la Craiova iar, luna aceasta, la sfârșitul săptămânii va fi la a cincea ediție, la București. Sper ca acest festival folcloric macedonean să fie lunar în fiecare județ, pentru că este normal să ne cunoască oamenii, să știe cine sunt macedonenii, cu ce se ocupă, ce viață au și apoi vrem ca prin acest festival să aducem și un ajutor spiritual cel puțin Macedoniei care este greu încercată. La fel cum suntem alături de Macedonia suntem și de România. Una ne este mamă spirituală, cea de-a doua ne-a crescut”, a precizat Constantina Dumitrescu, președintele Asociației Macedonenilor din România.

Spectacolul a cuprins muzică și joc popular și a fost susținut de ansamblul Sonțe și solistele Dalia Stancu și Liliana Moțățăianu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care au asistat la spectacol au primit și cărți de bucate, cu rețete din bucătăria tradițională macedoneană.

Politica