Conecteaza-te cu noi

Dolj

„Pictăm pe chip speranţă” – o campanie pentru femeile diagnosticate cu afecţiuni oncologice

Publicat

pe

Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia continuă să scrie povești, întâmpinând primăvara și în acest an, prin desfășurarea campaniei „Pictăm pe chip speranţă”, care a ajuns la cea de-a IV-a ediție.

Campania vine în sprijinul doamnelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, cărora le vor fi oferite, în perioada 06 – 07 martie, în mod gratuit, servicii complete de make-up, hair-style, manichiură și o sedință foto profesională.

La fel ca și anul trecut, gazdă va fi Salonul THE STUDIO, iar cei care ne vor dărui din timpul și talentul lor sunt specialiști în domeniu, voluntari ai A.C.C.E.S. Oltenia. Astfel, 10 doamne înscrise în programul nostru, care suferă de diverse afecțiuni oncologice, vor fi exemple de femei puternice, femei optimiste, femei cu speranță, pe ale căror chipuri vom picta zâmbete, fericire și empatie. Încrederea și curajul de care doamnele dau dovadă determină mediul organizațional să acționeze, să se implice și să arate că nu sunt singure în lupta pentru VIAȚĂ. Pentru 4 dintre aceste doamne, diagnosticul medical a fost pus în anul 2017, însă interacțiunea cu alte femei care trăiesc acestă experiență dură de viață, sau cu cele care au depășit o astfel de încercare, le va ajuta să identifice repere prețioase care să le stimuleze continuu iubirea pentru viață.

Întreaga campanie a pornit de la ideea echilibrului psihic și a importanței încrederii în sine în perioade de vulnerabilitate. Depășirea stereotipiilor sociale legate de frumusețe și impunerea unui nou standard estetic – frumusețea ,,imperfectă” – contribuie semnificativ la consolidarea sentimentului de reușită pentru depășirea sincopelor fiziologice. Obiectivul principal este acela de a acorda o atenție sporită femeilor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, asumându-ne rolul de pictor de zâmbete, fericire și empatie.

Campania PICTĂM PE CHIP SPERANȚĂ este desfășurată cu sprijinul AUCHAN Craiovița, salonului THE STUDIO, Centrului de Oncologie Sfântul Nectarie și 5 TO GO – Craiova și se va finaliza pe 8 martie 2018, de Ziua Internațională a Femeii, într-un cadru festiv, dedicat lor, DOAMNELOR SPECIALE, eveniment desfășurat la Sweet Escape, începând cu orele 12:30.

A.C.C.E.S. Oltenia

© 2022. Toate drepturile rezervate.