vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovencele, la primul duel de foc cu Lada

Handbalistele de la SCM Craiova vor începe sâmbătă lupta în sferturile de finală ale Cupei EHF. În urma tragerii la sorți, echipa olteană a picat împotriva forței rusești Lada Togliatti, care va veni pentru primul meci din această fază în Bănie. SCM Craiova și Lada Togliatti se vor întâlni sâmbătă în Sala Polivalentă din Craiova, de la ora 17.00. Formația din Rusia este una dintre cele mai grele adversare pe care craiovencele le puteau întâlni în sferturi și va veni motivată să își asigure un avantaj încă din meciul tur. Nici echipa antrenată de Burcea nu trebuie subestimată, a arătat în partida de acasă cu Brest că poate face față unei presiuni mari și unei adversare de calibru. Totuși, o victorie contra adversarei rusești va necesita o concentrare maximă și un joc impecabil din partea handbalistelor de la SCM Craiova.

„Lada este o echipă puternică atât în apărare, cât și în atac. Are jucătoare bune cu o linie de 9 metri bătăioasă tot timpul. Atacă culoarele constant, nu îți dă nici un moment de respiro. Am încredere în echipă și sunt convinsă că vom găsi cele mai bune soluții pentru a obține victoria sâmbătă. Pentru mine, este cel mai important meci din cariera mea și sper să evoluez pe măsură. Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au susținut până acum și ne dorim și sâmbătă să vină în număr cât mai mare. Sunt convinsă că împreună cu sprijinul lor putem obține un rezultat pozitiv”, a declarat Andreea Rădoi, jucătoare a SCM Craiova.

Valentina Ardean-Elisei: „Trebuie să avem încredere și să fim concentrate”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Experimentata jucătoare din lotul Craiovei a trecut prin meciuri mult mai importante decât cel de sâmbătă, așa că este obișnuită cu presiunea meciurilor cu miză mare. Valentina Ardean-Elisei le cere colegelor sale să fie încrezătore în forța echipei și să rămână concentrate pe tot parcursul partidei, mai ales în faza de apărare.

„Rusoaicele au stilul lor, nici ele nu cedează, dar nici noi nu vom ceda. Vom lupta și vom da totul pe teren. Le-am zis colegelor să avem încredere în noi, să fim lucide și să avem răbdare. Meciul durează 60 de minute, nu se pierde și nici nu se câștigă în primele minute. Trebuie să fim foarte concentrate, să luptăm pentru fiecare minge până în ultima secundă. Apărarea este cea mai importantă, din punctul meu de vedere. Am luptat foarte mult să ajungem până aici, să aducem publicul la sală în număr mare. Ne dorim ca publicul să fie în continuare alături de noi, să ne împingă de la spate, pentru că sigur vor fi momente grele și cu ajutorul suporterilor putem trece peste ele. Noi ne dorim mult să mergem cât mai departe în Cupa EHF”, a spus jucătoarea de la SCM Craiova.

Politica