sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU și GP așteaptă returul

Cele două cluburi angrenate în competițiile naționale au avut rezultate bune în perioada de pregătire din intersezon.

Liderul seria de Vest în liga Elitelor la Under 17, CSU Craiova va debuta în partea a doua a campionatului la Târgu Mureș pe 10 martie, de la ora 14, împotriva grupării locale ASA. După, meciul cu mureșenii va începe returul, iar craiovenii se vor deplasa la CSS Drobeta Turnu Severin.

La patru zile de la primul oficial din acest an, CSU Under 17 va juca în sferturile Cupei României U17 cu UTA Arad. Această partidă va avea loc la Arad pe 14 martie, de la ora 14. Până la startul părții a doua a sezonului CSU U 17 a jucat la finele săptămânii trecute un amical în compania formației similare a clubului Dinamyk Craiova de care a dispus cu 6-1. Acesta a fost al cincilea joc amical pentru CSU U17. În primele patru, echipa lui Bon a înregistrat trei victorii, 11-0 cu CSJ Știința U Craiova, 2-1 cu Amărăștii de Jos și 9-1 cu Ajax Dobrotești, și o remiză, scor 2-2 cu Juventus București. Golurile învingătorilor în meciul cu Dinamyk au fost marcate de Baiaram (2), G. Negrea, Sîrbu, Moldovan și Dobre, replica oaspeților venind prin Stan. În acest meci Dragoș Bon nu s-a bazat pe Nițu și Boștină aflați în Cipru cu naționala Under 17 a României. Cei doi au și jucat în primul amical, încheiat 2-2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă bucură faptul că atât Nițu cât și Boștină au jucat câte o repriză. Sunt jucători foarte importanți pentru echipa noastră și aceste selecții le dau un moral excelent pentru partidele oficiale din campionat. Cu siguranță mă vor ajuta enorm în meciurile din retur, pentru că îmi doresc să termin pe prima poziție în clasament. Consider că am făcut o pregătire excelentă în această perioadă, iar tonusul și ritmul de joc al băieților s-a văzut în rezultatele obținute, unde nu am pierdut nici un meci, iar unele victorii au fost clare”, a declarat antrenorul de la CSU U17, Dragoș Bon.

Acesta a folosit în ultimul amical următorul 11”: Manea Dobre, G. Negrea, Ionescu Nițuică, Guță, Moga, Pătulea Sîrbu, Cristea, Moldovan. Au mai intrat: Preduț T. Negrea, Baiaram, Rezeanu, C. Manea, Andrei. De partea cealaltă tehnicianul lui Dinamyk Craiova U17, Ștefan Florescu, i-a avut în teren pe: Ciolponea – Boborică, Velea, Stan, Buzică Zătreanu, Radu, Muja Badea, Viespe, Toma. Au mai jucat Florea, Dogaru.

Și echipele de juniori republicani ale Academiei Gică Popescu Craiova sunt pregătite pentru retur, iar sâmbăta trecută au jucat în deplasare cu echipele similare ale clubului Viitorul Pitești. La juniori A a fost 6-2 (4-0), marcatori fiind Preda (4), Cazan și Zanfir, iar antrenorul Gică Barbu s-a bazat pe: Udrea Nițu, Pătra, Păduraru, Ștefan Cazan, Isuf, Baciu, Butoi Zanfir, Preda. Pe parcurs au mai intrat: Mînăileanu Badea, Ion Lucian, Ghiță, Militaru, Lambu și Pîrvuleasa. GP Under 19 (locul 5) va juca în prima etapă din acest an în Liga Elitelor, seria de Vest în deplasare la Miercurea Ciuc de la ora 12 cu echipa locală AFK Csikszereda. Tot la Pitești echipa juniorilor U17 a școlarilor” s-au impus cu 8-0, reușitele craiovenilor au fost semnate de Ispas (3), Negreț (2), Drîndă, Cosma și Fiertu. Tehnicianul Ionuț Cimpoeru i-a folosit pe: Stoenică M. Mehedințeanu, Mitrană, Mihai, Buturoagă Morenci, Mitulețu, Negreț, Drîndă Bădoiu, Ispas. Au mai evoluat: S. Ciobanu S. Alexandru, A. Ciobanu, Văcăruși, Cosma, Fiertu și Căciularu.

Pe 10 martie de la ora 14 GP-ul, care se află pe locul 2, va juca în derbiul seriei a 6-a a Campionatului Național U17 la Slatina cu ocupanta primului loc, CSS Slatina. Cele două grupări au același număr de puncte, diferența fiind făcută de golaverajul superior al slătinenilor.

Pe noi ne așteaptă un retur în care vrem să demonstrăm în primul rând că am făcut o pregătire bună în iarnă. Prioritar pentru Academie a fost tot timpul și va fi și de acum încolo să producem fotbaliști, să-i formăm pe plan sportiv și personal. Bineînțeles că vom ținti o clasare mult mai bună la Under 19, iar la Under 17 ne vom lupta până la finalul campionatului pentru prima poziție. Avem un nucleu de copii buni la ambele grupe, dar și la celelalte mai mici, iar acest lucru ne dă speranțe că vom obține performanțele din anii trecuți”, a declarat managerul Academiei de Fotbal Gică Popescu”, Paul Răducan.

Politica