vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Femeie găsită carbonizată în casa mistuită de flăcări

O femeie din satul Ceptureni, comuna Ponoarele, județul Mehedinți, a murit în chinuri groaznice în propria locuință în urma unui incendiu devastator.   Ieri, marţi, 27.02.2018, la ora 03:59, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în comuna Ponoarele, satul Ceptureni. La sosirea forțelor la locul producerii evenimentului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul construcției, acoperișul fiind prăbușit. A ars casa de locuit compusă dintr-un dormitor și un hol, construită din cărămidă, având acoperiș cu structură de lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 25 mp. În interiorul locuinței, a fost găsită o persoană carbonizată – proprietara în vârstă de 70 de ani. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire.

Alt incendiu de locuință, în Severin

Luni, 26.02.2018, la ora 18:38, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, pe b-dul Carol I din municipiul Dr. Tr. Severin. Pompierii au intervenit prompt, reuşind să împiedice propagarea incendiului la întreaga locuinţă. Au ars funinginea de pe coș și o grindă de lemn de circa 3 ml. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum necurățat de funingine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acțiuni cod portocaliu

Pe timpul avertizărilor meteorologice COD PORTOCALIU de ger și ninsori abundente, la nivelul județului Mehedinți nu s-au înregistrat evenimente negative, toate drumurile din județ fiind practicabile, circulându-se în condiții de iarnă. Pe parcursul zilei de 26.02.2018, au acționat pentru deszăpezire următoarele forțe și mijloace:

– SDN Dr. Tr. Severin: 38 utilaje și 54 salariați;

– SDN Orșova: 20 utilaje și 30 salariați;

Potrivit ISU Mehedinți, la controlul executat la nivelul primăriilor din zona de sud a județului, privind asigurarea permanenței, şapte primării au avut asigurată permanența (Hinova, Devesel, Burila Mare, Gogoșu, Gruia, Pristol, Pătulele), iar la primăria Vânjuleţ permanenţa nu a fost asigurată.

Politica