joi, iunie 20, 2024

Ultima ora

Sport

174 de clase la grupa pregătitoare

Prima fază de înscriere în învăţământul primar începe pe 8 martie, în clasa pregătitoare putând fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, potrivit metodologiei publicată de Ministerul Educaţiei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că la nivelul judeţului, din toamnă, vor funcţiona 174 de clase pregătitoare, fiind aşteptaţi aproximativ 3.000 de elevi.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) în perioada 1 – 23 martie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie. Aceasta din urmă este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Afişarea în fiecare unitate de învăţământ a circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie. Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.

Validarea cererii-tip este obligatorie şi are loc în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri).

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice. Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate – şcoala de circumscripţie.

Politica