Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va avea spălătorie proprie

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va avea propria spălătorie, managerul interimar al instituţiei menţionând faptul că procedând astfel cheltuielile vor fi cu 50% mai mici. La ora actuală există un contract cu o firmă care oferă astfel de servicii, suma prevăzută în acord fiind de 700.000 de lei, lunar.

Viitoarea spălătorie va funcţiona la demisolul clădirii administrative de la Spitalul 700, costurile înfiinţării fiind suportate din fondurile unităţii spitaliceşti.

Intenţia mea este să reducem din cheltuielile de funcţionare pe anumite segmente şi cu economiile respective să putem creşte cheltuielile de funcţionare pe segmentul medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, tot ceea ce este necesar actului medical. Am făcut un studiu de fezabilitate privind internalizarea serviciului de spălătorie. Asta mai ales că am luat hotărârea să avem croitoria noastră prin care deja am început să facem lenjeriile pentru paturile din spital, plus anumite câmpuri sterile. Preconizez că începând cu luna aprilie vom începe activitatea la spălătoria spitalului. Personal avem, este relocat la alte servicii, aşa cum am avut şi pentru croitorie. Dacă va fi nevoie, vom mai şi angaja. Vă spun că vor fi mari economii la acest capitol. Din estimările noastre, cheltuielile se vor reduce la jumătate”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Populare

Recomandări

Beat și fără permis, a întrat cu mașina în gard

Un bărbat de 38 de ani din Poiana Mare,...

Urmărire ca-n filme! A fost oprit cu 23 de focuri de armă

Un bărbat care a condus băut, a fost oprit...

Copilă de 13 ani, răpită și violată

O fată de 13 ani a fost răpită, violată...

UCV. Studenții și-au prezentat facultățile, facultățile și-au premiat profesorii

Universitatea din Craiova (UCV) a avut vineri seara dublu...