Salubritate Craiova pregăteşte terenul pentru noile containere îngropate

Reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL se vor ocupa, în perioada următoare, de formalităţile legale de eliberare a platformelor pe care urmează a fi amplasate containere subterane. Este necesară această procedură pentru a se implementa proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj”, Consiliului Judeţean Dolj trimiţând deja o adresă în acest sens către Primăria Craiova. Actualele containere fie vor fi casate, fiind vorba despre acele bunuri care sunt deteriorate, fie vor fi valorificate.

În vederea derulării contractului „Furnizare containere îngropate pentru colectare deșeuri municipale, lucrări și montaj aferente, utilaje specifice acestora, în cadrul proiectului <<Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj>>” , Consiliul Județean Dolj a cerut, la începutul acestei luni, eliberarea platformelor pe care urmează să fie amplasate containerele subterane.

Bani la bugetul local

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firma care se va ocupa de întreaga procedură este SC Salubritate Craiova SRL, platformele gospodărești ce urmează a fi scoase din funcțiune în vederea implementării ,,Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj” fiind concesionate către operatorul anterior amintit. Potrivit legii, „activele corporale care alcătuiesc domeniul public al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale de natura mijloacelor fixe, cu durata normală de utilizare consumată sau neconsumată, a căror menţinere în funcţiune nu se mai justifică, se scot din funcţiune, se valorifică şi se casează(…)”, după cum se arată şi într-un raport efectuat de către reprezentanţii Primăriei Craiova. După scoaterea din funcţiune a acestor platforme de gunoi, se va trece la valorificarea şi, după caz, la casarea acestora potrivit prevederilor legale. Sumele rezultate din operaţiunile de vânzare vor reprezenta venituri în bugetul local al municipiului Craiova.

760 de containere noi

În municipiul Craiova vor fi montate 760 containere de gunoi îngropate, obiectele din sticlă, metal, plastic, hârtie și carton urmând a fi colectate separat de resturile menajere. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Dolj au semnat, la finele lunii octombrie 2017, contractul cu firma care va amenaja și echipa platformele pentru containere îngropate, destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova și va furniza utilajele necesare gestionării acestora. Noul sistem va înlocui actualele platforme supraterane, ceea ce înseamnă o îmbunătățire a gradului de salubritate, dar și un avantaj din punct de vedere estetic, investiţia fiind de aproximativ 7.500.000 de euro.

Populare

Recomandări

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a primit mandat de...

Turistă salvată cu elicopterul, în Munții Retezat

O turistă care a suferit un traumatism grav la...

Primăria Craiova vrea parcare supraetajată lângă Judecătorie

Autoritățile locale din Bănie sunt gata să înceapă un...

A plecat la școală și nu s-a mai întors acasă. Dacă o vedeți, anunțați la 112

Vineri, 22 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale...