sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gripa a ucis primul pacient în Dolj

În judeţul Dolj a fost înregistrat, în dimineaţa zilei de luni, primul deces din cauza gripei. Este vorba despre un bătrân de 79 de ani care era internat în spital.

Este vorba despre un bărbat de 79 de ani, din mediul rural, care era internat la Spitalul Nr.3. Persoana respectivă a ajuns la spital în stare gravă şi suferea de mai multe afecţiuni. În acest caz este vorba despre confirmarea virusului gripal de tip B”, a precizat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

La nivel naţional, din cauza virusului gripal, nu mai puţin de 57 de persoane şi-au pierdut viaţa. Medicii de familie şi reprezentanţii DSP Dolj le recomandă doljenilor să se vaccineze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna trecută au fost confirmate alte şase cazuri cu virus gripal de tip B, numărul celor care s-au îmbolnăvit de la debutul sezonului ajungând la 16. Conform datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică şi numărul doljenilor cu viroze respiratorii era în creştere.

În săptămâna 7/2018,în judeţul Dolj s-au înregistrat 1.751 cazuri de IACRS, 745 cazuri de pneumopatii acute şi 22 cazuri clinice de gripă, 21 în ambulator și unul internat. Dintre acestea, 6 cazuri au fost confirmate la examenul de laborator cu virus gripal tip B. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (2.518) este crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2.169 cazuri), dar se încadrează în limitele sezonului. Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost de 251,08‰oo, a pneumopatiilor a fost de de 106,82‰oo iar a gripei de 3,15‰oo. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 12,43%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat, există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, arată DSP Dolj.

Referitor la vaccinul gripal, DSP Dolj comunică faptul că s-au primit în total 35.695 doze (prima tranşă de 472 doze, primite în 30.10.2017 şi a doua tranşă, de 35.223 doze, în 06.12.2017) care s-au repartizat unităţilor vaccinatoare: spitale, UMS, centre aparţinând DGASPC, MAI, MApN, medici de familie, Serviciul Ambulanţă, la care se adaugă 800 doze de vaccin preluate la începutul lunii februarie de la DSP Bucureşti.

Până în prezent, 35.875 doljeni au fost vaccinaţi, iar vaccinarea continuă.

Politica