miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Fals polițist, încătușat și el și tatăl lui

Un tânăr în vârstă de 17 ani din Severin care s-a dat drept polițist împreună cu tatăl lui, care l-a ajutat într-o escrocherie, au fost reținuți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Mai exact, tânărul s-a dat drept poliţist şi a convins un bărbat din Severin să îi lase actele şi cheile maşinii sale, ulterior tânărul, împreună cu tatăl său, falsificând documente pentru a-şi însuşi autoturismul.

La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 17 ani din Drobeta Turnu Severin ar fi indus în eroare un bărbat în vârstă de 42 de ani din aceeași localitate prin prezentarea ca fiind funcționar public, iar în această calitate i-a solicitat persoanei vătămate un autoturism și actele de înmatriculare ale acestuia cu scopul mincinos de a fi folosite în cadrul unui dosar penal. Din cercetări a reieşit că, la data de 18.12.2017, persoana vătămată, a lăsat autoturismul în locul indicat de tânăr urmând a fi ridicat în cele din urmă de către acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, în trei zile diferite, folosindu-se tot de calitatea de funcționar public, sub pretextul că ar fi angrenat în diverse activități, acesta ar fi indus în eroare persoana vătămată care i-a adus astfel documentele autoturismului și cheile, prezentându-se la preluarea acestora, în cadrul întâlnirilor cu persoana vătămată, ca fiind fiul funcționarului public. După preluarea documentelor, persoana în cauză, a completat în fals înscrisul denumit ”Contract de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport”, pe care l-a semnat în fals la rubrica „vânzător”, și l-a prezentat tatălui său, care cunoscând această împrejurare, l-a semnat la rândul său la rubrica ”cumpărător”, ulterior, împreună cu celelalte documente ale autoturismului le-a folosit la înmatricularea acestuia”, transmite IPJ Mehedinţi.

Tânărul de 17 ani este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune în formă continuată, uzurparea de calităţi oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în declaraţii, iar tatăl acestuia, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv fals în declaraţii.

Cei doi au fost reţinuţi de Poliţie.

Politica