sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hrană la caserolă pentru bolnavii Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu

Mâncarea servită direct din oală sau găleată va deveni un procedeu de domeniul trecutului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Începând cu luna martie, pacienţii vor primi hrana la caserolă.

Măsura a fost luată după ce conducerea instituţiei a ajuns la concluzia că mâncarea trebuie să fie manevrată în mai bune condiţii medico-sanitare, dar şi pentru a elimina suspiciunile că hrana zilnică nu ajunge, integral, la bolnavi. În medie, circa 600 de pacienţi beneficiază zilnic de hrană rece şi caldă.

Spitalul va cumpăra caserolele, şefii unităţii spunând că nu va fi o creştere a cheltuielilor cu hrana per pacient, care este de 10 lei pe zi. „În fiecare zi se face un meniu, o dietă în funcţie de afecţiuni. Avem dietetician. Pentru ca hrana să fie acordată în condiţii cât mai optime, am făcut o analiză şi, începând cu luna martie, felul al doilea îl vom da la fiecare pacient în caserole. Un alt motiv este acela că vrem să avem siguranţa că ceea ce se prepară de bucătarii noştri şi de personalul din bucătărie ajunge în integritate la pacient”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Capotă a mai spus că este exclusă varianta de a apela la serviciile de catering, aşa cum au procedat multe spitale din Gorj, considerând că mâncarea făcută în spital este de o calitate net superioară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica