joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Posibile parteneriate între Craiova și Africa de Sud 

Noul ambasador al Africii de Sud la București, Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, a fost, luni, într-o vizită la Craiova. Excelența Sa încearcă să stabilească relații de cooperare între țara pe care o reprezintă și orașe din România, astfel că, după vizitele efectuate în Timișoara și Târgu Mureș, a venit la Primăria Craiova, însoțit de Tiba Bethwell, Secretar 1 Politic al Ambasadei, unde s-a întâlnit cu viceprimarul Stelian Bărăgan și administratorul public al orașului, Sorin Manda.
„Scopul principal al vizitei noastre este cunoașterea orașului dumneavoastră și a dezvoltării sale economice, sociale și culturale, pentru a putea îndruma investitorii din Africa de Sud care sunt interesați de stabilirea de relații și colaborări cu orașe din România și pentru a putea face schimb de idei și bune practici”, a declarat ambasadorul.
Ambasadorului i-au fost prezentate, între altele, facilitățile de care pot beneficia cei care aleg să investească în Craiova.
„I-am prezentat Excelenței Sale principalele argumente pentru care Craiova este considerată capitala Olteniei din punct de vedere economic, social, educațional și cultural, dar și deschiderea noastră în vederea creării unor punți de legătură directe între Municipiul Craiova și parteneri instituționali din Republica Africa de Sud, cu atât mai mult cu cât investitorii care aleg Cetatea Băniei beneficiază de numeroase facilități oferite de autoritățile locale”, a afirmat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.
Ambasadorul este interesat, în primul rând, de încheierea unor parteneriate culturale, dar și de găsirea unor oportunități de investiții pentru afaceriștii Republicii.
„Excelența Sa a avut diverse atribuții în guvernul Africii de Sud, la Ambasadă, în domenii precum infrastructură, infrastructură medicală, dar și pe zona de tineret. Excelența Sa se află în vizită de cunoaștere a mai multor orașe pentru a crea parteneriate din punct de vedere cultural, lucru care și pe noi ne interesează foarte mult, și pentru a găsi locuri unde să investească firmele sud-africane”, a precizat Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.
Ambasadorul a stabilit cu cei doi reprezentanți ai Primăriei Craiova ca la următoarea vizită să vină cu propuneri concrete referitoare la eventuale parteneriate între Craiova și autorități și firme sud-africane.

Politica