joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Antreprenoriat pentru o viață activă”

36 de firme vor fi înființate în perioada următoare în Oltenia, iar acestea vor crea cel puțin 72 de locuri de muncă, în cadrul proiectului „ Antreprenoriat pentru o viață activă”.

Proiectul este implementat de Universitatea din Craiova, în parteneriat cu SC PRIMASERV SRL, și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Marți, în Aula „Mihai I al României” a Universității din Craiova a avut loc conferința de deschidere a proiectului, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai celor implicați în proiect precum și reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta este unul dintre cele două proiecte câștigate de Universitatea din Craiova în această sesiune, finanțat prin POCU 2014-2020, și a reprezentat un real succes. Proiectul se va implementa de către Universitatea noastră în parteneriat cu SC Primaserv, unul dintre partenerii noștri. Bugetul este aproape de 2 milioane de euro și prin el se vor crea cel puțin 72 de locuri de muncă în cadrul a 36 de firme nou înființate ceea ce va contribui la dezvoltarea economică a regiunii SV Oltenia.

Totodată proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial în regiune”, a declarat rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spânu.

Un astfel de proiect contribuie la diminuarea lipsei locurilor de muncă din județ, a apreciat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Un proiect de acest gen, un proiect pentru tinerii care vor să-și înceapă o afacere nu face decât să ne bucure. Ce-i lipsește de multe ori Doljului sunt inițiativa, micile afaceri și crearea de locuri de muncă. Prin acest proiect și alte proiecte similare mai acoperim din acel deficit. Sper ca de data aceasta POCU să nu aibă niciun fel de blocaj, să obțineți rambursarea la timp. Și noi la Consiliului Județean ținem steagul sus. Am avut un an 2017 excelent din punct de vedere al fondurilor europene. Am semnat contracte de 109 milioane euro. Să sperăm că vom avea un 2018 cel puțin la fel de bun, întrucât pentru Dolj înseamnă dezvoltare”, a afirmat Cosmin Vasile.

Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a declarat că acesta este un proiect ambițios care va dezvolta regiunea Olteniei.

Universitatea din Craiova este un motor de fonduri europene care atrage proiecte importante. În acest moment dumneavoastră veți realiza 36 de firme, de societăți, care, la rândul lor, trebuie să aibă cel puțin 72 de locuri de muncă. Sper ca municipiul Craiova să aibă cât mai multe astfel de proiecte. Primăria municipiului Craiova vă asigură de uși deschise, de oportunitatea de a ajuta. Bineînțeles că, împreună cu Universitatea din Craiova, prin amabilitatea domnului profesor Mănescu și a domnului rector, vom realiza cel mai mare proiect de antreprenoriat social din România”, a precizat Stelian Bărăgan.

Managerul Primaserv, Cristi Ștefănescu, prezent la eveniment, a declarat la rândul său:

Noi provenim din mediul de afaceri craiovean și am simțit că este nevoie să creștem fiindcă, așa cum tot timpul știm, dacă orașul este dezvoltat este loc pentru constructori. Toată lumea când se dezvoltă, construiește și atunci apărem noi să ne facem treaba. Prin acest proiect urmărim înființarea a 36 de firme care ne dorim să ne depășească pe noi ca putere și o dezvoltare astfel încât să fim siguri că orașul va crește, copiii noștri vor avea locuri de muncă asigurate și nu vor mai fi nevoiți, ca astăzi, să plece către alte centre urbane”.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ocupării și dezvoltării economice în Regiunea Sud-Vest Oltenia prin înființarea și sprijinirea microîntreprinderilor care își desfășoară activitatea în mediul urban, în domenii non-agricole.

Firmele care vor beneficia de finanțare vor fi selectate în urma unui concurs, iar valoarea maximă pentru planurile aprobate este de 40.000 euro per plan de afaceri.

Politica