miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RMN cu bani la Spitalul Târgu Jiu. DNA face cercetări

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este implicat într-o nouă situație care nu-i face cinste, conducerea unității spitalicești stând la dispozița procurorilor anticorupție pentru a oferi documentele cerute într-un dosar nou întocmit. Oamenii legii cercetează modul în care firma privată care deţine RMN-ul din cadrul spitalului a cerut bani pacienţilor internaţi, deşi aceasta era obligată să asigure gratuit cinci investigaţii în fiecare zi.

În ultimele zile, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut mai multe acte pe care managerul spitalului târgujian le-a şi pus la dispoziţia acestora, existând și un interes al insituției să fie finalizată cât mai repede această anchetă. Până în luna decembrie, firma ar fi cerut câte 150 de lei pacienţilor care aveau nevoie de o investigaţie RMN.

Există un contract de colaborare între Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi societatea privată, un contract foarte clar. Conform documentului, firma trebuia să efectueze cinci investigaţii RMN gratuit pe zi la pacienţii internaţi. Firma respectivă a informat, în noiembrie, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu că percepe 150 de lei pentru substanţă de contrast. De când am fost numit manager, în decembrie, am hotărât după discuţiile cu domnul Cosmin Popescu, să solicităm, prin notificare, firmei respective să respecte clauzele contractuale. Adică să efectueze acele investigaţii. Noi nu avem nici competenţa, nici cadrul legal de a verifica evidenţele unei societăţi private. Acea verificare este în curs de desfăşurare de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Le-am pus la dispoziţie documentele solicitate. Dacă la finalul verificărilor se va constata că firma respectivă a solicitat de la pacienţii noştri bani, atunci dânşii vor lua măsuri”, a precizat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pleacă firma, vine RMN-ul de la Minister

La ora actuală, firma ce deţine RMN-ul în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este în punctul de a încheia colaborarea cu spitalul, în luna aprilie urmând ca noul aparat de rezonanță magnetică, primit de la Ministerul Sănătăţii, să fie amplasat în spațiul ce face obiectul actualului contract de închiriere.

Politica