joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OLT. Bugetul judeţului, mai mare în acest an

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că bugetul judeţului este mai mare în anul 2018 decât în anii precedenţi, sumele suplimentare fiind îndreptate către investiţii.

Oprescu a afirmat că majorarea bugetului este o consecinţă a noii formule de calcul aprobate de Guvernul României. Forul judeţean va aproba noul buget în cadrul unei şedinţe, la începutul lunii viitoare.

Bugetul judeţului pentru anul 2018 este în transparenţă decizională, iar probabil că pe 2 februarie vom avea şedinţa de consiliu judeţean în care îl vom aproba. Este un buget mai bun decât cele din anii precedenţi datorită noii formule de calcul care a fost aprobată de Guvernul României şi trecută apoi ca lege prin Parlament. Bugetul de anul acesta are nişte sume în plus faţă de anii trecuţi, sume care se vor regăsi la nivelul investiţiilor Consiliului Judeţean”, a afirmat preşedintele CJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a precizat că cele mai multe investiţii vor fi îndreptate către domeniul sănătăţii.

Principala direcţie în care vom îndrepta investiţiile va fi, aşa cum am obişnuit, către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, dar şi către celelalte instituţii din subordinea CJ: Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci, dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt. De investiţii va beneficia şi fosta Policlinică Veche. Sunt investiţii importante pe care le demarăm, în perioada următoare”, a conchis Marius Oprescu.

Pe de altă parte, luni, în sala de şedinţe a CJ Olt a avut loc o sesiune de informare privind oportunităţile de investiţii în infrastructura şcolară, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 la care au luat parte 30 de primari din judeţ.

Edilii au aflat despre atragerea de fonduri europene pentru şcoli de la specialiştii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. La întâlnire a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Toate consiliile locale sunt eligibile pe aceste axe, de aceea am ținut să aibă loc o astfel de întâlnire în sala CJ, pentru a obține informațiile necesare pentru depunerea de proiecte și pentru a vă facilita un astfel de demers. Mult succes în realizarea, reabilitarea sau modernizarea a cât mai multor unități de învățământ!”, a declarat Oprescu, în deschiderea sesiunii de informare.

Politica