luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Craioveanul Ion Pavel Surdu și complicii săi nu scapă de controlul judiciar

Magistrații Judecătoriei Craiova au menținut, ieri, măsura controlului judiciar față de Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, dar și față de complicii săi. Surdu este judecat, împreună cu alți trei craioveni, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept, iar pe fond, procesul a fost amânat pentru 9 februarie a.c.

Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât, ieri, să-i mențină sub control judiciar pe Ion Pavel Surdu și pe cei trei complici ai săi, respingându-i lui Marian Irinel Coandă zis Charlie cererea de părăsire a țării: „Menține ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Surdu Ion Pavel prin încheierea din data de 22 mai 2017, pronunţată în dosarul 32016/215/2016/a7. 2. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Deculescu Mihai dispusă prin ordonanţa nr. 453/P/2016 din data de 29.09.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 3. Menține ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Coandă Marian Irinel prin încheierea nr. 33/11 mai 2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul cu nr. 30216/215/2016/a6. Respinge cererea formulată de inculpatul Coandă Marian Irinel de ridicare temporară a obligaţiei de a nu părăsi ţara. 4. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Vitan Sandu dispusă prin ordonanţa nr. 453/P/2016 din data de 29.09.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22 ianuarie 2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Pe fond, procesul a fost amânat la data de 9 februarie a.c., în vederea administrării probelor propuse, în dosarul în care sunt judecați pentru împușcăturile din vara anului trecut, de la terasele din Centrul Vechi al Craiovei. Toți inculpații au de respectat o serie de obligații între care: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Craiova conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Să nu se deplaseze în localuri publice special amenajate pentru agrement sau distracţie, respectiv baruri, restaurante, cazinouri, cluburi, discoteci; – să nu se apropie de persoanele vătămate, Lazăr Andrei şi Ioan Florin, sau de membrii familiilor acestora. În plus, inculpații nu au voie nici să ia legătura între ei, după cum au mai stabilit judecătorii craioveni.

Reamintim că, pe 21 octombrie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept. Surdu este acuzat că, împreună cu complicii săi, a mers la petrecerea organizată, pe 1 iulie, de Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Secția Civilă a Judecătoriei Craiova ulterior ajungând la Judecătoria Mangalia, la barul Paletts din Craiova, și a făcut scandal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La un moment dat, persoana vătămată, Lazăr Andrei, a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Bă, ăla nu e Michel?», apoi s-a întors să vadă ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii Deculescu Mihai, poreclit Michel şi pe Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis: «Lazăre, ce căutaţi mă aici? Vă omor!», iar pe partea stângă l-a văzut pe inculpatul Surdu Ion Pavel care avea în mână un pistol cu care a început să tragă în direcţia lui“, au reţinut procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților. Anchetatorii au mai stabilit că inculpatul Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, dar şi Mihai Deculescu, au încercat să îl taie pe Andrei Lazăr cu un cuţit. Printre atacatori s-a numărat şi Marian Irinel Coandă, zis Charlie (unul dintre liderii facţiunii Sezione Ultra) și cercetat sub control judiciar și pentru încăierarea petrecută în toamnă la barul ON OFF de pe strada A. I. Cuza, din Craiova.

spot_img
spot_img
Articolul precedent
Articolul următor

Politica