luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Elevii de gimnaziu de la Minulescu vor învăța în clădire nouă

Noua clădire construită în curtea Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina va fi dată în folosinţă din semestrul al doilea, când aici se vor muta toate clasele de gimnaziu ale unităţii de învăţământ.

Directorul CNIM, Carol Kovacs, a declarat că „este o chestiune de zile” până când noul imobil va fi dat în folosinţă, aşteptându-se efectuarea recepţiei de către autorităţi.

Practic, clădirea este gata. Se aşteaptă recepţia pe care trebuie să o facă primăria cu toate celelalte organisme abilitate. Dorinţa şi totodată cerinţa noastră este ca în semestrul II, care începe pe 12 februarie, să fie în folosinţă clădirea, adică să ne mutăm cu toate clasele de gimnaziu. Este o chestiune de zile pentru că deja, astăzi, îngrijitoarele noastre au început să facă curăţenie, deci clădirea este gata în proporţie de sută la sută”, a declarat Kovacs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că pasarela care leagă noul corp de clădirea centrală a liceului nu va fi dată în folosinţă, încă. Kovacs va cere primăriei să investească pentru securizarea acestei căi de acces.

Pasarela, deşi este în formă finală, conform proiectului, ea nu va putea fi folosită până nu o închidem. Ca atare, va face obiectul unui nou proiect de investiţii, probabil că anul acesta, pentru închidere cu material sintetic, transparent. Se poate trece şi acum pe ea, este luminată, dar problema este că n-are «mână curentă» şi nu oferă siguranţă. Oricum, această cale de acces este dedicată doar profesorilor pentru a accede de la cancelarie la sălile de clasă. Copiii de gimnaziu nu au ce căuta pe pasarelă pentru că ei stau în corpul acesta pe care l-am numit noi «Corpul B»”, a mai spus directorul Colegiului „Minulescu”.

Noul imobil a fost construit în curtea liceului, unde era o parcare. Investiţia, în valoare de 2.860.000 de lei, presupune crearea de 12 noi clase pentru elevii unităţii de învăţământ.

spot_img
spot_img

Politica