miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Loc de întâlnire pentru tineri, la parterul Casei de Cultură a Studenților Craiova

 

Casa de Cultură a Studenților din Craiova oferă tinerilor din Craiova, începând cu data de 17 ianuarie 2018, o nouă experiență culturală. Este vorba de proiectul CCS „The Place To Be”, coordonat de Mirela Dișa, în cadrul căruia foaierul instituției s-a transformat într-un spațiu cultural, un ambient plăcut, plin de fantezie, unde studenții se pot bucura de o carte bună, sau pur și simplu își pot petrece timpul schimbând opinii cu prietenii.

Potrivit Mirelei Dișa, cea care coordonează proiectul, ideea organizării unui asemenea spațiu a pornit de la dorința de a oferi tinerilor un loc al lor, în cadrul Casei de Cultură a Studenților Craiova.

Avem, din data de 17 ianuarie, un loc în care tinerii se simt confortabil, fie că participă la un eveniment cultural, fie doar își doresc să treacă pragul Casei de Cultură a Studenților Craiova. Mai mult decât atât, CCS The Place To Be reprezintă punctul de întâlnire dintre CCS Craiova și publicul său, deoarece aici este locul în care tinerii se pot întâlni cu referenții culturali ai instituției și astfel, au posibilitatea să beneficieze de oportunități multiple de dezvoltare personală, prin programele și proiectele finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului”, a precizat Mirela Dișa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se caută bani pentru investiții serioase

ccs-craiova

Noul spațiu cultural a fost inaugurat miercuri, directorul CCS Craiova, Ionuț Dumitrache, menționând faptul că la ora actuală se caută soluții financiare pentru modernizarea instituției. Pași au mai fost făcuți în această direcție, dar pentru o reabilitare amplă este nevoie de bani mulți, o variantă la care se lucrează în prezent fiind fondurile nerambursabile. A fost rezolvată problema încălzirii clădirii, angajații și studenții nemaifiind puși în situații incomode.

Scoatem din cuptor tot ceea ce pregătim de trei ani de zile”

Partea bună este că activitatea CCS-ului s-a revitalizat în ultima vreme, după cum chiar Dumitrache a anunțat, studenții fiind implicați în foarte multe proiecte cultural-artistice.

În sfârșit reușim să avem alături de noi foarte mulți tineri, mult mai mulți voluntari comparativ cu ce aveam până în prezent. Avem mulți tineri din domeniul teatrului, avem persoane calificate în domeniul muzical și atunci ne permitem să dezvoltăm foarte mult planul activităților noastre. Urmează să scoatem din cuptor tot ceea ce pregătim de trei ani de zile. După aprobarea bugetului pentru anul în curs vom definitiva și programul anului 2018. Vom anunța programul etapizat, pentru jumătate de an în primă fază, după care vorbim despre cea de-a doua jumătate. Studenții vor ști de la bun început la ce evenimente vor participa”, a declarat Dumitrache.

Primul eveniment susținut în noul spațiu cultural al CCS-ului a avut loc miercuri seară, la orele 19.00. A fost un spectacol de teatru, „Mixează piesa” cu Radu Tudor și Mirela Dișa, regia Laurențiu Tudor, intrarea fiind liberă.

Politica