CJ Mehedinți va asfalta, cu fonduri europene, 3 sectoare de drum județean

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a anunțat ieri că trei sectoare de drum județean din Mehedinți urmează să fie asfaltate pe fonduri europene. Este vorba despre trei cereri de finanțare depuse de către Consiliul Județean Mehedinți pe axa Programului Operațional Regional dedicată strategiei Dunării. Două dintre ele au fost deja evaluate, iar în scurt timp urmează semnarea proiectelor.

Am depus cu aproximativ două luni în urmă două cereri de finanțare pe strategia Dunării pentru obținerea de fonduri europene pentru două drumuri județene care au fost deja evaluate și în scurt timp urmează semnarea contractelor. Este vorba despre modernizarea sectorului de drum care traversează Ilovița-Bahna-Cireșu-Podeni-Balta precum și despre modernizarea drumului Malovăț-Marga. Recent am depus și o a treia cerere de finanțare pentru modernizarea unui alt drum județean – un sector deosebit de important din punctul nostru de vedere, din mai multe considerente. În primul rând este vorba despre un sector de drum care nu a fost niciodată asfaltat, iar de la bugetul consiliului județean ne-ar fi fost imposibil să reușim asfaltarea sa. Pe de altă parte, este extrem de important și în contextul în care, tronsonul de drum duce și către aerodromul Drobeta unde se organizează anual un eveniment aviatic de talie internațională, eveniment la care consiliul județean este partener tradițional. Cererea de finanțare are o valoare de aproximativ 48 milioane lei și vizează asfaltarea unui tronson de drum în lungime de 19 kilometri. Modernizarea începe din Balota și ajunge până în localitățile Izvorălu și Plopi, acolo unde se intersectează cu drumul strategic”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Sectorul de drum care urmează să fie asfaltat și care se află între Ilovița și Balta are o lungime de aproximativ 38 de kilometri, iar cel care vizează asfaltarea pe sectorul Malovăț – Marga are o lungime de aproximativ 22 kilometri. Niciunul dintre cele trei drumuri nu este asfaltat, sau dacă este asfaltat este plin de gropi și greu de circulat cu mașina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări