miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova, la prima victorie din grupele EHF

Echipa craioveană de handbal feminin a făcut spectacol împotriva danezelor de la Randers, în al doilea meci din grupa A a Cupei EHF, disputat sâmbătă seara în Sala Polivalentă din Craiova, care a găzduit în timpul meciului aproape 4.000 de suporteri craioveni. Fetele lui Bogdan Burcea au făcut un joc foarte bun în fața echipei nordice, conducând încă de la pauză la o diferență de zece goluri. Prima repriză a fost clar controlată de oltence, care au dus scorul la 16-6 înainte de pauza dintre cele două reprize. Cu un asemenea avantaj, SCM Craiova nu mai avea cum să piardă meciul în a doua parte, reușind să se desprindă la scorul de 20-8 la un moment dat. Danezele au mai revenit totuși până la fluierul de final, iar după o perioadă de stagnare în ofensiva craioveană, formația oaspete s-a apropiat la cinci goluri. Victoria a rămas însă fără discuții în tabăra craioveană, care s-a impus în cele din urmă cu 23-17 și a obținut primul succes din grupele competiției europene. „În această seară (n.r. – sâmbătă seara) m-a mulțumit în primul rând prezența publicului și atmosfera creată, le mulțumesc pe această cale, și în al doilea rând victoria obținută. Un succes pe deplin meritat, am avut o evoluție foarte bună timp de 40 de minute, ne-am jucat bine cartea contraatacului. Îmi felicit fetele pentru jocul făcut. Am jucat împotriva unei foste câștigătoare a Ligii Campionilor, o echipă care are o școală de handbal foarte bună. Noi am reușit să ne apărăm foarte bine, Dumanska a avut o evoluție care ne-a ajutat foarte mult și am reușit să creăm acea diferență care să ne aducă și victoria”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul handbalistelor de la SCM Craiova.

Echipa craioveană nu stă însă bine la capitolul lot, numeric vorbind fiind unul subțire.
„Din păcate avem un lot subțire din care încercăm să scoatem tot ceea ce este mai bun. Avem multe meciuri de disputat în această perioadă, timpul de recuperare e scurt, unele jucătoare evoluează chiar dacă nu sunt în cea mai bună formă fizică. Însă ne-am dorit asta, să evoluăm și într-o competiție europeană și acum avem primul pas pozitiv. Noi ne dorim o calificarea mai departe și fiecare punct contează”, a mai spus tehnicianul lui SCM Craiova.

Elisei: Suntem puțin supărate că nu am reușit să ținem de scor
Una dintre jucătoarele importante ale formației oltene, Valentina Ardean-Elisei nu a fost pe deplin mulțumită de victoria cu Randers, asta pentru că la un moment dat jucătoarele Craiovei au cedat din diferența mare pe care o obținuseră.
„La nivelul ăsta fiecare gol contează, am avut o diferență mare și trebuia să ținem de scor mai bine, dar n-am reușit, asta ne-a supărat puțin. Sper ca în următoarele meciuri să învățăm din greșelile pe care le-am făcut astăzi (n.r. – sâmbătă). Ne bucurăm că rezultatul a fost de partea noastră. Contează că noi nu am cedat până la finalul meciului și am reușit să câștigăm”, a afirmat jucătoarea de la SCM Craiova.
În următoarea etapă din grupele EHF, SCM Craiova va întâlni în deplasare echipa rusă Krasnodar, pe 21 ianuarie. Până atunci, formația craioveană va disputa un nou joc în campionat. Joi elevele lui Bogdan Burcea vor merge pe terenul Coronei Brașov.
SCM CRAIOVA – RANDERS 23-17 (16-6)
SCM Craiova: Dumanska, Stanciu – Florianu 6, Elisei 5, Nikolic 5, Klikovac 2, Pricopi 2, Rădoi 1, Țicu 1, Vizitiu 1, Trifunovic, Popescu.
Randers: Thörn, Junker – Molid 7, Gulmark 5, Nielsen 3, Gustin 1, Hansen Morch 1, Dragenberg, Larsen, Orkild.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica