vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 1.000 de kilograme pe petarde şi artificii, confiscate de poliţişti

Peste 1.100 de kilograme de obiecte pirotehnice au fost ridicate de polițiștii olteni, în cadrul acţiunii Foc de Artificii din acest an, 26 de dosare penale fiind întocmite.

 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu, a afirmat că acțiunea a avut ca obiective prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu, precum și sancționarea faptelor de natură penală sau contravențională la regimul materiilor explozive.

„Controalele polițiștilor au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice”, a afirmat ea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest sezon, polițiștii au efectuat 84 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 19 societăți comerciale autorizate comercializeze articole pirotehnice sau să execute focuri de artificii.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 27 de persoane fizice neautorizate care ofereau spre vânzare articole pirotehnice și au fost întocmite 26 de dosare penale privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, au fost confiscate peste 210.000 bucăți obiecte de distracție care aveau conținut pirotehnic, cântărind 1.133 kilograme.

Politica