vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turişti blocaţi pe munte, la Vâlcea. Oamenii au ignorat avertismentele autorităţilor

 

22 de persoane, dintre care 9 copii, au rămas blocate, miercuri dimineaţa, pe Vârful Roman, din județul Vâlcea.

Acestea au efectuat un apel de urgenţă la 112 şi au spus că au nevoie de ajutor doar ca să coboare, pentru că drumul era înzăpezit.

Este vorba despre 22 de persoane blocate la Vârful Roman, dintre care nouă copii sunt cazaţi la o cabană. Au intervenit echipaje cu auto de teren, dar şi poliţişti şi echipe de la Salvamont”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Narcisa Bucur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii au rămas blocați într-o cabană, așa că nu au dus lipsă nici de hrană, nici de căldură, însă nu au mai putut pleca.

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdescu, a declarat că autorităţile locale le-au transmis, chiar şi marţi seara, turiştilor de pe Vârful Roman să coboare pentru că există riscul ca drumul să fie blocat de zăpadă, aceştia ignorând avertismentele şi chiar indicatoarele rutiere.

Edilul a declarat că „oamenii aveau poftă de distracţie” şi au ignorat faptul că pot rămâne blocaţi pe munte.

A fost inclusiv viceprimarul, seara trecută, la ei, cu utilaje şi i-a rugat să coboare şi au refuzat. N-am putut să ne înţelegem cu ei. Oamenii aveau poftă de distracţie. Drumul era semnalizat la intrare, la poalele muntelui. Este o pancartă mare”, a afirmat Nicolae Sărdescu.

Politica