vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu Lung pe termen lung

Gruparea din Filiași a pus pe banca tehnică un antrenor cu nume, în persoana fostului portar al Științei, iar secund va fi Ionuț Stancu.

Mulți ani secund” la numeroase echipe de Liga 1, unde s-a ocupat în special de pregătirea portarilor, fostul component al Universității, Silviu Lung, a fost numit zilele trecute antrenor principal la divizionara C CSO Filiași.

Lung va fi ajutat pe banca tehnică de un alt fost jucător al Craiovei, Ionuț Stancu, iar obiectivul principal este formarea din sezonul viitor a unei echipe competitive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este o provocare pentru mine să revin ca antrenor principal după ce am lucrat ultima oară în această postură acum 20 de ani, la Motru. Nu este nici o ruşine că voi antrena în Liga 3. Îl voi avea ca antrenor secund pe fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Ionuţ Stancu. Sunt prieten cu cei din conducerea clubului Filiaşi şi am decis să le întind dânșilor o mână de ajutor. Trebuie să recunosc că îmi era şi dor să revin în circuit”, a declarat Silviu Lung.

La rândul ei, conducerea grupări din Filiași se felicită pentru alegerea făcută.

În urmă cu 3 săptămâni, împreună cu domnul primar Costeluș Gheorghe, am avut o întâlnire cu Silviu Lung și am căzut de comun acord. Acceptul dânsului este o mândrie pentru noi, pentru orașul Filiași și cred că altfel va fi statutul nostru, comportamentul jucătorilor. Consider că venirea dânsului va fi un lucru benefic, iar până la finele anului vom avea o întrevedere cu firma care se ocupă de construcția stadionului. Din primăvara anului viitor sunt convins că vom avea un stadion modern cu care să ne mândrim. În ceea ce privește lotul de jucători pentru retur, am purtat o discuție cu domnul Silviu Lung și am decis ca aceștia să rămână în continuare și abia după ce vom finaliza pregătirea de iarnă și odată cu venirea din cantonament să anunțăm pe cine ne vom baza. Vor fi jucători care vor pleca, iar cei care vor veni să-i înlocuiască vor fi unii de valoare”, a afirmat președintele CSO FIliași, Florin Spînu.

Oficialul doljenilor a spus de asemenea și care va fi programul începutului de an pentru echipa pe care o conduce administrativ: „Echipa va fi în vacanță până pe 15 ianuarie, urmând ca la acea dată la ora 10.30 să se reunească la Sala Sporturilor din Filiași, locație unde vom face pregătirea de iarnă. În perioada 20-25 ianuarie vom efectua vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, după care pe 30 sau 31 ianuarie se va pleca într-un cantonament centralizat la Baia de Aramă. Ne vom întoarce din cantonament după 10 zile, apoi vor urma în perioada 15- 30 februarie partide amicale până la reluarea campionatului care este programat pe 3 martie”.

CSO Filiași se află pe locul 8 în seria a 4-a și are, după 14 meciuri jucate, 5 victorii, 5 remize și 4 eșecuri, fiind la 16 puncte de primul loc ocupat de CS Șirineasa, respectiv 9 de CSU II Craiova și CSM Lugoj. Doljenii au început sezonul cu Victor Naicu pe banca tehnică, însă acesta și-a încheiat colaborarea de comun acord după meciul derbi cu CSU II, iar de echipă până la finalul anului s-a ocupat Cosmin Fruntelată.

Noul antrenor al grupării din Filiași va debuta oficial pe 3 martie, când CSO Filiași va juca pe teren propriu cu gorjenii de la Internațional Bălești, formație pe care în tur au învins-o cu 1-0, prin golul marcat de atacantul Dinu.

Politica