vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Majorarea tarifului de depozitare a gunoiului la Mofleni a trecut de votul consilierilor

Proiectul privind majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor în Depozitul Ecologic Mofleni a trecut de votul consilierilor municipali craioveni, liberalii fiind cei care s-au opus însă. Primarul Mihail Genoiu a explicat de ce nu au mai putut amâna majorarea, firma venind de această dată cu o fundamentare corect întocmită.

„Dacă până acum se acceptau aceste creșteri doar în baza unei simple solicitări, iată că am cerut fundamentări. Cele din iunie 2017 au fost respinse întrucât nu au fost corect întocmite, dar aceasta este foarte bună și practic nu avem cum să nu acceptăm. Este o fundamentare conformă în care se precizează cum au crescut cheltuielile”, a spus Genoiu.

Astfel, începând cu prima zi a lunii ianuarie 2018, tariful va fi de 19,27 euro/tonă, fără TVA, decizia având ca perioadă de referință cheltuielile înregistrate în evidența contabilă, pentru perioada octombrie 2016-septembrie 2017. Alin Glăvan, directorul Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova, a explicat ce va însemna acest lucru pentru buzunarul cetățeanului, persoană fizică sau juridică. La persoanele fizice tariful pentru gunoi va crește de la 7,85 de lei/persoană la 8,19 lei persoană, iar la persoanele juridice se va majora cu 4%, ajungând la 3,4 lei/mc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica