vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turneul „Gheorghe Ene”/Dinamyk nu a trecut de grupe

Clasarea în primele opt echipe din țară este o performanță excelentă pentru clubul craiovean.

Sala Sporturilor din Ișalnița a fost în perioada 16-17 decembrie gazdă a turneului final Gheorghe Ene” pentru categoria de juniori născuți în anul 2009 și mai mici. Județul Dolj a fost reprezentat de clubul craiovean Dinamyk care a făcut parte din grupa B alături de formațiile CS Junior Brașov, ACS Constantin Schumacher” Pitești și Atletico Arad.

Craiovenii au terminat pe locul 4 în grupă după următoarele rezultate înregistrate: CS Junior Brașov ACS Constantin Schumacher 8-3, Dinamyk Craiova Atletico Arad 1-1, ACS Constantin Schumacher” Atletico Arad 1-2, CS Junior Brașov Dinamyk Craiova 6-1, Dinamyk Craiova ACS Constantin Schumacher” 1-3 și Atletico Arad CS Junior Brașov 0-0.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cealaltă grupă a fost alcătuită din echipele CS Oțelul Galați, Academia Luceafărul Cluj, Real Junior Vaslui și ACS Prosport Academy, iar rezultatele au fost: ACS Oțelul Galați Academia Luceafărul Cluj 0-4, Real Junior Vaslui ACS Prosport Academy 0-5, Academia Luceafărul Cluj – ACS Prosport Academy 2-5, ACS Oțelul Galați – Real Junior Vaslui 5-2, Real Junior Vaslui – Academia Luceafărul Cluj 1-1 și ACS Prosport Academy – ACS Oțelul Galați 4-2.

În finala mică, în care s-au duelat ocupantele poziției secunde din grupe, Atletico Arad a învins cu 2-1 pe Academia Luceafărul Cluj, iar câștigătoarea ediției din aceat an a turneului Gheorghe Ene” a fost ACS Prosport Academy, grupare în rândul căreia a impresionat la această competiție o fetiță pe nume Miriam Ciolacu, născută în anul 2008, care a dovedit calități incredibile. Bucureștenii au învins în ultimul act pe CS Junior Brașov, scor 2-1.

Delegații din partea FRF au acordat și următoarele premii speciale lui: Ștefan Lazăr (Prosport Academy), fiul lui Costin Lazăr de la FC Voluntari – cel mai tehnic jucător; David Gheorghe (Prosport Academy) – jucătorul finalei și Szabo Ianis (CS Junior Brașov) – cel mai bun portar.

Nu suntem supărați că nu am trecut de grupă, pentru noi important este faptul că am reușit să ajungem în primele opt pe țară. Este o performanță excelentă, în condițiile în care am avut și juniori de 2010 în lot. A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere, fiind și felicitați de către delegația de la Federație prezentă, și mulțumesc pe această cale AJF Dolj, celor din Ișalnița pentru modul cum am fost primiți la sală și implicarea în buna organizare”, a spus antrenorul celor de la Dinamyk, Costel Dumitrașcu.

Acesta a folosit la turneul final lotul format din: Robert Vasilescu (născut în anul 2009), Darius Cârstina (2009), Denis Rădoi (2009), Alexandru Iovan (2010), Răzvan Bădele (2009), Darius Călin (2009), Rareș Dîrmon (2010), Alexandru Purcaru (2010), Mario Dolea (2010), Ianys Tănăsie (2009), Robert Tatu (2009) și Mateo Joița (2009).

Dinamyk Craiova a reușit calificarea la turneul final după ce a obținut următoarele rezultate: etapa județeană – 3-0 cu Pro Junior, 9-2 cu CSJ Știința U Craiova și 5-4 în finală cu CSU Craiova; etapa zonală – 1-1(2-3 la lovituri de departajare) cu Luceafărul Dr. Tr. Severin, 7-3 cu Hidro Râmnicu Vâlcea și 5-1 cu Atletic Slatina.

Politica